Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Άσκηση τουρκικής ακτοφυλακής στην Αμμόχωστο

Την πρώτη φάση της άσκηση έρευνας και διάσωσηςπραγματοποίησε σήμερα η τουρκική ακτοφυλακή στις βορειοανατολικές ακτές της Κύπρου, στην θαλάσσια περιοχή της κατεχόμενης  Αμμοχώστου. Η άσκηση φέρει την ονομασία «Μάρτυρας ανθυπολοχαγός Τζανέρ Γκιόνελι-2016» [Şehit Teğmen Caner Gönyeli -2016].


 
Την άσκηση παρακολούθησε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ψευδοκράτους Σιμπέλ Σιμπέλ από τουρκική φρεγάτα, ο λεγόμενος διοικητής των δυνάμεων ασφαλείας των Κατεχόμενων, Ερχάν Ουζούν, o διοικητής του τουρκικού λιμενικού σώματος, Χακάν Ουστέμ, ο διοικητής της Μεσογείου υποναύαρχος Ατίλλα Ντεμιρχάν καθώς και στρατιωτικοί παρατηρητές.
Στην άσκηση συμμετείχαν μια φρεγάτα, δύο κορβέτες του τουρκικού λιμενικού σώματος, τέσσερα σκάφη του λιμενικού, τέσσερα ελικόπτερα, τρία αεροπλάνα, ένα των ειδικών επιχειρήσεων, μια ομάδα καταδύσεων και έρευνας και διάσωσης. Οι τουρκοκύπριοι συμμετείχαν με δύο ελικόπτερα, τρία σκάφη του λιμενικού και ένα ρυμουλκό.
Στην άσκηση έπαιξαν τρεις πιθανές περιπτώσεις: φωτιά σε εμπορικό πλοίο, διάσωση μεταναστών και διάσωση από δεξαμενόπλοιο.
Αναφέρεται ότι ο κύριος στόχος της άσκησης είναι η διάσωση ατόμων, σε πλοίο ή στη θάλασσα.
Η άσκηση είχε πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν και καθορίστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία ως παράνομη.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: