Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Κατέρρευσαν όλα στις ελβετικές Άλπεις, πλέον η Τουρκία…- Aνανέωση.


Οι συνομιλίες στο θέρετρο Κρανς Μοντάνα στις ελβετικές Άλπεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες χώρες με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, ολοκληρώθηκαν χωρίς να παραχθεί αποτέλεσμα. Πρόκειται για δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος βρέθηκε χθες στο θέρετρο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος και να μην καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις.

Λυπάμαι που σας ανακοινώνω ότι παρά την ισχυρή δέσμευση όλων των αντιπροσωπειών, η σύνοδος για την Κύπρο ολοκληρώθηκε χωρίς να έχουν καταλήξει σε συμφωνία, είπε ο γενικός γραμματέας. Την προσπάθεια του Γκουτέρες επιχείρησε να ενισχύσει ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς, ο οποίος τηλεφώνησε στους εμπλεκόμενους επιχειρώντας να τους πιέσει να επιδείξουν διαλλακτικότητα.

Κάποιες πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ άσχημη ατμόσφαιρα και λεκτική σύγκρουση σε πολύ υψηλούς τόνους περί τις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, λίγο πριν ο Γκουτέρες κηρύξει τη λήξη της διαπραγμάτευσης, οι οποίες έβαιναν από το κακό στο χειρότερο.

Δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα, ότι θα πρέπει να αναμένουμε ισχυρή «επίθεση» από τουρκικής πλευράς που θα κατηγορήσει την ελληνική για αδιαλλαξία, προσπαθώντας να της φορτώσει το αδιέξοδο, ενώ εκείνη δεν συζητούσε στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας το να μην υπάρχουν οι πρώτες και να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα από την Κύπρο.


Από την άλλη πλευρά η ελληνική πλευρά, που ορθώς, ορθότατα, επέμεινε ότι προϋπόθεση λύσης είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και η μη επανάληψη του συστήματος των εγγυήσεων. Οι Τούρκοι που κατά τα άλλα παριστάνουν τους ρεαλιστές, ποτέ δεν μπόρεσαν να «χωνέψουν» ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι επίσημα αναγνωρισμένο κράτος και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι εκπροσωπούσαν το προϊόν του εγκλήματος του 1974, δηλαδή τη βίαια απόσπαση τμήματος της Κύπρου με την εισβολή και την κατοχή την οποία απέτυχαν παταγωδώς να νομιμοποιήσουν τόσες δεκαετίες μετά.

Τούτου λεχθέντος, δεν μπορεί να μην κάνει εντύπωση το πώς η ελληνική πλευρά δεν θέτει ως εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση τη μη διάλυση αυτού που ήδη έχει στα χέρια της, αναγνωρισμένη κρατική οντότητα, κάτι για το οποίο άλλοι (π.χ. Κούρδοι χύνουν το αίμα τους για να το αποκτήσουν) για να αντικατασταθεί επί της ουσίας από ένα διεθνές προτεκτοράτο, ενώ οι Τούρκοι «στρίβουν» όταν τους ζητούν να αναγνωρίσουν στους Κούρδους της Τουρκίας, ακριβώς όσα ζητούν από τους Ελληνοκύπριους…

Πλέον, αναμένεται να διαπιστωθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας που με τη συμπεριφορά της καταδίκασε ακόμα μια φορά τους Τουρκοκύπριους (για τους οποίους ΔΕΝ ενδιαφέρεται, παρά μόνο για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της νήσου), καθώς σε λίγες μέρες ξεκινούν γεωτρήσεις σε κυπριακά οικόπεδα, αμερικανικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στην περιοχή και οι Ισραηλινοί δεσμεύουν μεγάλες περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις, ενώ Ρώσοι και Τούρκοι αδυνατούν να συμφωνήσουν για τις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία…πηγη


https://national-pride.org/2017/07/07/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B5%CE%B9/




Δεν υπάρχουν σχόλια: