Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ανέλαβε νέος αρχηγός την Εθνική Φρουρά στην Κύπρο


Την αρχηγία της Εθνικής Φρουράς παρέλαβε και επίσημα σήμερα από τον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, ο νέος Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.
«Σε μια εποχή ιδιαίτερα ρευστή σε ό,τι αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα δύσκολη από την άποψη των απαιτήσεων ασφαλείας και των διαθεσίμων πόρων αλλά κυρίως σε μια εποχή που οι αξίες βάλλονται, καλούμαστε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τη μαχητική ικανότητα της ΕΦ

"ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧ...

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Εθνοφύλακες Κομοτηνής

"Αστραπή" στην Ικαρία

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ Σικάγο Μάρτιος 2017

Άρθρο-βόμβα Τούρκου δημοσιογράφου -"Η Τουρκία στην κατηγορία των χωρών που είναι προς διαμελισμό"


Δημοσιεύθηκε στο Pontos-news
Ο Ορχάν Μπουρσαλί, αρθρογράφος της εφημερίδας Cumhuriyet, που είναι από τα κάστρα του κεμαλισμού, δημοσίευσε χθες ένα άρθρο που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να διαβαστεί, γιατί περιγράφει τη διολίσθηση της Τουρκίας από την Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή.
Ο δε τίτλος, εξαιρετικά εύγλωττος:
«Η Τουρκία στην κατηγορία των χωρών που είναι προς διαμελισμό»
Ακολουθεί το άρθρο:

Συρία: Eλληνορθόδοξη κοπέλα ψάλει το «Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών γενού» στην ελληνική.ΒΙΝΤΕΟ

Μια ελληνορθόδοξη κοπέλα κάπου στη Συρία ψάλει στα ελληνικά από το Μεγάλο Απόδειπνο και τους Ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το  »Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών γενού, άλλον γαρ εκτός σου βοηθόν, εν θλίψεσιν ουκ έχομεν, Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς.»

ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ… ΜΥΡΙΖΕΙ «ΜΠΑΡΟΥΤΙ»!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Έκτακτες οδηγίες προς τουςΙσραηλινούς πολίτες εξέδωσε το ισραηλινό «Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας», να αποφεύγουν το επόμενο χρονικό διάστημα να πηγαίνουν στην Τουρκία γιατί προβλέπονται σημαντικές και εκρηκτικές εξελίξεις.


Συγκεκριμένα τις επόμενες μέρες και από τις 10 Απριλίου είναι η ισραηλινή εορτή του Pesah, που κρατεί 8 μέρες. Κατά το παρελθόν οι Ισραηλινοί συνήθιζαν να πηγαίνουν αυτές τις μέρες της αργίας στην Τουρκία σαν τουρίστες.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΣΣΑ ΑΙΜΙΛΙΑ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ


Της Θωμαϊς Παριανού

Την Κυριακή 14 /2 /2016, η Λέσχη Γυναικών Παπάγου – Χολαργούπραγματοποίησε φιλολογικό απόγευμα , αφιερωμένο σε έναν από τις μεγαλύτερες πνευματικές προσωπικότητες, γνωστό σε όλο τον κόσμο, όχι όμως στην Ελλάδα, τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, του οποίου το πνευματικό έργο επεκτείνεται στα Μαθηματικά, Φυσική, Αρχαιολογία.  Την ομιλία προλόγισε η Πρόεδρος της Λέσχης, κ. Βίκυ Τσιάκα.  Ομιλήτρια ήταν η  Θρακιώτισσα και διακεκριμένο μέλος της Λέσχης, ΑΙΜΙΛΙΑ  ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,  
ΚΥΡΙΩΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821-ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

Ο ΟΡΚΟΣ ΕΝΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΡΩΑΣ
 Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ !

« νν περιφανής νήρ, παιδίον πενητεον κα γνωστον, εσήρχετο περδείλην ψίαν ες τν Τριπολιτσν, φέρων ξύλα π μιόνου, τε καθ᾿ δνἐῤῥαπίσθη π θωμανο·  τ παιδίον καταλιπν κα τ ξύλα κα τνμίονον προσέφυγεν ες τ ρη, κα μοσε άπισμα ντ απίσματος. Καδο  χερ το σήμου τούτου παιδίου μετ᾿ ο πολ θέλει κολαφίσει Ατοκρατορίαν, τις δυσκόλως θέλει νασηκωθ μετ τκολάφισμα». (Περ Θεοδώρου Κολοκοτρώνη)

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επαίτιο της 25ης Μαρτίου

Ο Άγιος Γεώργιος Τεμένης Αιγίου και η Εθνεγερσία του 1821

Άγιος Γεώργιος Τέμενης, εδώ έγινε κάποια από τις συναντήσεις της Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας που οδήγησε στην Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821;

Ο Άγιος Γεώργιος Τέμενης Αιγίου
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Τέμενης Αιγίου διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα και ανοιχτό διάλογο με θέμα «Ο Άγιος Γεώργιος της Μυστικής Συνέλευσις της Βοστίτσας», την Τέταρτη 1η Φεβρουαρίου 2017. Είναι πράγματι ο Άγιος Γεώργιος Τεμένης Αιγίου ο ιερός εκείνος τόπος που οι Επίσκοποι Παλαιών Πατρών Γερμανός ο και Πρόεδρος της Συνέλευσης και ο Παπαφλέσσας, συναντήθηκαν με άλλους διακεκριμένους φιλικούς και αποφάσισαν ότι ήρθε η Μεγάλη Ώρα της ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ;  

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ1821

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ1821

Ψυχή μεγάλη και γλυκειά, μετά χαράς στο λέω:
Θαυμάζω τες γυναίκες μας και στ’ όνομα τους μνέω.
(Διον. Σολωμού, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι).

Κορυφαία είναι η μορφή της Ζαμπέτας Κολοκοτρώνη, κόρης οπλαρχηγού, γυναίκας ήρωα και μάννας ηρώων! Μα και η ίδια ήταν προσωπικά ηρωίδα, αφού πολέμησε και ανδραγάθησε στους πύργους της Καστάνιτσας, όπου και σκοτώθηκε ο άνδρας της ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης. Γέννησε κι ανάστησε τον γέρο του Μωριά, καθώς υφίστατο την αγωνία και την μανία σκληρών καταδιώξεων. Το 1770 «3 Απριλίου, ημέρα της Λαμπρής, στο βουνό, εις ένα δένδρο αποκάτω», σημειώνει ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στη Διήγηση συμβάντων της Ελληνικής φυλής.


 Άγιος Γεώργιος Τέμενης, εδώ έγινε κάποια από τις συναντήσεις της Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας που οδήγησε στην Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821;

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΥΠΗΡΞΕ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;

ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ 

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ


____________Με την βοήθεια του Θεού για μια ακόμη φορά εορτάζουμε αυτές τις ημέρες την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας! Εορτάζουμε δηλ. το γεγονός, ότι -έπειτα από 400 χρόνων υποδούλωση στους Τούρκους κατακτητές μας- ξαναγεννηθήκαμε ως 'Εθνος!
_________Πρωταρχικό ρόλο στην διατήρηση της γλώσσης μας και της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας έπαιξεν η Εκκλησία! Ένα από τά μέσα και από τα όπλα Της ήταν και το Κρυφό Σχολείο!
_________Η αριστερή και μισελληνική κουλτούρα αμφισβήτησε και το γεγονός αυτό! Δεν υπήρξε Κρυφό Σχολειό, είπαν! 

GREECE CYPRUS MILITARY POWER

25Η Μαρτίου 1821 η Μεγάλη μέρα της Εθνεγερσίας των Ελλήνων



Αφιερωμένο στους Ημίθεους 
Ήρωες της Μεγάλης Εθνεγερσίας 
του 1821.

Το μεγαλείο του Αγώνα και 
της Θυσίας τους θα φωτίζει 
ως λαμπρός αστήρ εσαεί το 
Έθνος των Ελλήνων.


Στέκουν πλάι στο Λεωνίδα και 
τους 300, τον Κωνσταντίνο 
Παλαιολόγο και τους 
τελευταίους υπερασπιστές της 
Βασιλεύουσας.

Κορυφαίες στον κόσμο οι Ειδικές Δυνάμεις μας, Κωνσταντινούπολη, Κερύνεια και Σμύρνη οι πρώτες σκλαβωμένες Πατρίδες που θα δουν το φως της Λευτεριάς!

www.ereunitiko.blogspot.com The most patriot and the toughest one... Ready to die for their beloved country no matter what it takes the job must be done... Don't forget the 1st special force the world has ever know THE SPARTANS.M+41

No one is more in focus then these guys. Very precise and methodical. You just don't ever want to cross one! Their training is by far, the best in the world.M+18
The strongest men in the world. 

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

"ΓΙΑΤΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΦΟ..."

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - Στο περιγιάλι το κρυφό

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΔΩΝΙΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


Η επόμενη σημαντική τομή στην ιστορία της πόλης ήταν η συμμετοχή τους στις ετοιμασίες για τον αγώνα και καταστροφή του Αϊβαλιού από τον οθωμανικό στρατό και η εγκατάλειψή του το 1821.
Όπως αναφέρεται και στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (τόμος 1ος ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ,
…….αι Κυδωνίαι ήταν «πόλις περιέχουσα ψυχάς 30.000………γνωσταί δια την αυτονομίαν και ευνομίαν, δια τα φιλανθρωπικά καταστήματα, δια το φιλοσοφικόν σχολείον και την φιλοκαλίαν και ευζωίαν των κατοίκων»…….
αλλά οι Κυδωνίες ήσαν ακόμη η πόλη που είχε περίπου 400 Φιλικούς, οι περισσότεροι δε ήταν από τις σημαντικότερες οικογένειες της πόλης, όπως οι:

Μανώλης Μητσιάς - Τσάμικος (Χατζηδάκις - Γκάτσος)

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Το δισκοπότηρο της Αγιά Σοφιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κυοφορούμενο σχέδιο «προσάρτησης» των κατεχόμενων στην τουρκική επικράτεια.

Ρωσία: «H Τουρκία ετοιμάζει δύο θανατηφόρα χτυπήματα στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι»

Η Τουρκία ετοιμάζει δύο θανατηφόρα χτυπήματα στην Ελλάδαπριν το καλοκαίρι εκτιμά Ρώσος αναλυτής που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις. Η Άγκυρα και ειδικά ο Ερντογάν «παίζει» τα ρέστα του σε Αιγαίο και Κύπρο σε μια προσπάθεια να πράξει ακριβώς τα ίδια που έπραξε σε Συρία και Ιράκ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κυοφορούμενο σχέδιο «προσάρτησης» των κατεχόμενων στην τουρκική επικράτεια. Χαρακτηριστική είναι η φράση «δεν υφίσταται πλέον ευρωπαϊκή λύση για την Κύπρο και δεν θα υπάρξει λύση στην οποία θα υπάρχει η ΕΕ». Αυτό τόνισε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου σε θέματα οικονομίας, Γιγίτ Μπουλούτ.

Ο Μπουλούτ είχε δηλώσει τέλος Ιανουαρίου σε εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης ότι την Κύπρο πήραν με αίμα και δεν πρόκειται να την «παραδώσουν» στην ΕΕ και φυσικά την Ελλάδα .

BMW Z3 RACING

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Η Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης - Ο Κωνσταντίνος ΙΒ' μπαίνει στην πόλη!

DEADLY WEAPONS of Hellenic Army - S 300 air defense missiles NATO SA 10...

Αυτή είναι μια από τις ειδικές μονάδες μας που θα βάλουν ταφόπλακα στα σχέδια των Μογγόλων! Οι θανάσιμοι Αμφίβιοι Κομάντος Hellenic Army Amphibius Commandos the Aegean Guardians

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων από την Θάσο μέχρι και την Κυπριακή ΑΟΖ


Με ένα μπαράζ επιθετικών ενεργειών από την Θάσο και τιςακτές της Θράκης μέχρι το Καστελόριζο και την Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία επιχειρεί να στείλει μηνύματα σε Αθηνά και Βρυξέλλες και συγχρόνως να εξαπολύσει απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία προχωράει με κανονικούς ρυθμούς στην διαδικασία αξιοποίησης των φυσικών πόρων στην ΑΟΖ.
Χθες το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου προχώρησε στην έγκριση των συμβολαίων του Τρίτου Γύρου αδειοδότηση για έρευνες στα Οικόπεδα 6,8,10 που εμπλέκουν πλέον ενεργειακούς κολοσσούς στην Κυπριακή ΑΟΖ, την TOTAL, ENI, Qatar Petroleum και EXXONMOBIL.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

«Η Κύπρος δεν είναι μακριά», διαμηνύει ο Π.Καμμένος


«Η Κύπρος δεν είναι μακριά», διαμηνύει ο Π.Καμμένος
Αθήνα: Το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου φέρεται να θέλει να επαναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος. Σε συνέντευξή του στην αθηναΪκή εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις» και κληθείς να σχολιάσει διαρροές από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας τον ερχόμενο Ιούνιο, είπε ότι αυτές οι πηγές που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους «επιβεβαιώθηκαν σε 12 ώρες με το NAVTEX και την άσκηση που έκαναν οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ».

"Ο ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΥΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ..."

Όχι των Γερμανών στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Άγκυρα: Όρια σε Ερντογάν


A handout photo made available by the Turkish President Press office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks in Ankara. Turkish parliament on 21 January approved a reform of the constitution to change the country's parliamentarian system of governance into a presidential one, which the opposition denounced as giving more power to Turkish president Recep Tayyip Erdogan. A referendum on the amendments is expected to be held in April. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών, το 64,2%, τάσσονται υπέρτης διακοπής των ενταξιακών διπαραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild. Υπέρ της συνέχισής τους τάσσεται μόνον το 11,9%, ενώ οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δεν απαντούν.
Οι ψηφοφόροι των Πρασίνων τάσσονται σε ποσοστό 51% υπέρ της διακοπής, ενώ το υψηλότερο ποσοστό κατά της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι εκείνο των ψηφοφόρων του λαϊκιστικού-αντιευρωπαϊκού-ξενοφοβικού κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) με 85%.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ είπε χαρακτηριστικά στη Bild ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιθυμεί την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Γιατρός του Μιλόσεβιτς: τον δηλητηρίασαν στη Χάγη…..πολιτική δολοφονία


Ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δενπέθανε από καρδιακή προσβολή, αλλά τον δηλητηρίασαν μεδροπεριδόλη (Droperidol) που προκαλεί πλήρη μούδιασμα στο σώμα, είπε ο καθηγητής, και προσωπικός γιατρός του εναγομένου, ο συγγραφέας του «Ανατομία μιας δίκη για τη δολοφονία» ο Vukasin Andric.
Επεσήμανε ότι ο Μιλόσεβιτς δεν πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 11 Μαρτίου του 2006 αλλά δολοφονήθηκε την προηγούμενη ημέρα μεταξύ 22.30 και 23.00 τοπική ώρα στο κελί του, γράφει η « Rossiyskaya Gazeta ».

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Ολλανδίας – Τουρκίας, μεραγδαίες εξελίξεις της τελευταίας στιγμής. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή στα μέλη της διπλωματικής αποστολής της Ολλανδίας στην Τουρκία να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα.

»Ένας πόλεμος στα Σκόπια θα μπορούσε να είναι πολύ πιο επικίνδυνος ακόμη κι από αυτόν στη Boσνία-Ερζεγοβίνη»


media
Ένας πόλεμος στα Σκόπια θα μπορούσε να είναι πολύ πιοεπικίνδυνος ακόμη κι από αυτόν στη  Boσνία-Ερζεγοβίνη, γιατί όλες οι χώρες της περιοχής θα είναι αναπόφευκτα ενεχόμενες. Η ΕΕ και οι δυτικές καγκελαρίες κρατάνε την ανάσα τους αλλά μοιάζουν ανίκανες να επηρεάσουν την διαδραμάτιση των γεγονότων. Όσο για τον Nikola Gruevski, τι θέλει ακριβώς;
H σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτυση ήρθε σε συμφωνία με όλα τα αλνβανικά πολιτικά κόμματα και είναι έκτοτε στις πόρτες της εξουσίας. Ο Zoran Zaev, ο αρχηγός του SDSM, θα όφειλε να γίνει πρωθυπουργός αλλά το VMRO-DPMNE του Nikola Gruevski δοκιμάζει να παίξει παρατάσεις και καταγγέλει τοςυ κινδύνους μιας  « έκρηξης » στη χώρα.
Αλβανία 

ΒΙΝΤΕΟ από την απαγόρευση εισόδου της υπουργού της Τουρκίας στο προξενείο του Ρότερνταμ




Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου το βίντεο με τη συνομιλία της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά με τους Ολλανδούς αστυνομικούς έξω από το προξενείο στο Ρότερνταμ. Στο βίντεο αυτό, οι Ολλανδοί αστυνομικοί με δόσεις αγγλικών, γερμανικών και τουρκικών λένε στην υπουργό ότι «έχουμε ρητή εντολή από τα υπουργεία ότι θα πρέπει να αποχωρήσετε από την Ολλανδία και να επιστρέψετε στη Γερμανία με το όχημα σας» για να ακολουθήσει η δική της απάντηση.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Χοντραίνει το παιχνίδι - Συνέλαβαν τον διερμηνέα του προξενείου των ΗΠΑ στα Άδανα


Χοντραίνει το παιχνίδι που παίζεται μεταξύ της Τουρκίας και όλων των μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων που εμπλέκονται στο τεράστιας σημασίας γεωπολιτικό ζήτημα του Ιράκ και της Συρίας, με επίκεντρο την καταπολέμηση του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους. Η Τουρκία, θεωρώντας ότι οι εξελίξεις στις δύο αυτές χώρες, στην ουσία στοχεύουν την ίδια, έχει επιδείξει μια άκρως επιθετική συμπεριφορά κυρίως εναντίον δυτικών χωρών.

Παυλόπουλος: “Γκρίζες Ζώνες” που αμφισβητούν τη κυριαρχία της Ελλάδος δεν είναι νοητές


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απευθύνει χαιρετισμό κατά την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του δήμου Ρόδου, σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέπτεται την Ρόδο για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ
Την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, που διέπει το καθεστώςτης τελικής παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1947, επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για να πει με σαφήνεια ότι και στην περιοχή αυτήν αμφισβήτηση της «πλήρους κυριαρχίας» της Ελλάδος επί νήσων και βραχονησίδων, είναι εκτός πλαισίου του διεθνούς δικαίου.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ομιλώντας κατά την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη της Ρόδου, αναφέρθηκε και στις διατάξεις της Συνθήκης των Παρισίων που προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων. Αυτή η υποχρέωση, είπε, πρέπει να ερμηνεύεται «και υπό το φως της εκ μέρους της Ελλάδας άσκησης, έναντι της Τουρκίας, του κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Χάρτη του ΟΗΕ δικαιώματος προληπτικής άμυνας («anticipatory self-defence»), ιδίως μετά το 1974 και κατ’ ακολουθία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και της εντεύθεν ραγδαίας και απροκάλυπτης αύξησης της επιθετικότητας της Τουρκίας εις βάρος της Χώρας μας».

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Το δισκοπότηρο της Αγιά Σοφιάς


Της Ανθίππης Φιαμού
Την ώρα που ακούονται έξω από την Αγία Σοφία φωνές «οι Τούρκοι! - οι Τούρκοι!», ο πρωτόπαπας βγαίνει από την στοά της εξομολογήσεως. Αποβραδίς κοινώνησε τον Αυτοκράτορα κι ως το πρωί εξομολογούσε. Όπως βγήκε ψηλός, ηλιοκαμένος, μ' άσπρα γένια και φρύδια παχιά, νόμιζες πως ένας άγιος ξεκόλλησε από τον τοίχο.
Και για μια στιγμή, όταν είδε το πλήθος γονατιστό να τρέμει, κιτρίνισε σαν το φλουρί, σαν να τον κτύπησε βόλι. Κοντοστάθηκε, σφόγγισε τα δάκρυα και προχώρησε στην εκκλησία. Ο ναός, ο άμβωνας, ο σωλέας και τα περιστύλια ήταν γεμάτα κόσμο. Τα φώτα, οι πολυέλαιοι, οι κανδήλες ήταν αναμμένα... 
Για τελευταία φορά έλαμπε στην Ανατολή το μεγαλείο της Χριστιανοσύνης. Έλαμπε η θαυμάσια αρχιτεκτονική του Ανθέμιου και Ισιδώρου. Έλαμπε ο αφάνταστος πλούτος, που εσκόρπισεν ο Ιουστινιανός, για να νικήσει τον Σολομώντα. Κι από μακριά έφταναν του τρόμου οι φωνές:
«Οι Τούρκοι! Οι Τούρκοι!»...
Οι πολυέλαιοι από κρύσταλλα ασημοδεμένα, τα πελώρια μανουάλια, σαν γίγαντες φωτοβόλοι, οι ποικιλόχρωμες κολόνες, τα χρυσά μωσαϊκά, όλα έλαμπαν για τελευταία φορά. Και ψηλά οι ελαφρύτατες γραμμές, γεμάτες ευγένεια, γεμάτες χάρη, αγκάλιαζαν, σαν σχέδιο ενάερης κολόνας, τον πελώριο τρούλο. Ω! όπως ήταν ο τρούλος θαυμάσιος στους γύρους, νόμιζες πως ζητούσε να πλανέψει σ' έναν άλλο κόσμο τους χριστιανούς την ώρα της θυσίας!
Ο πρωτόπαπας έκαμε τρεις σταυρούς και μπήκε στο ιερό. Επάνω στην Αγία Τράπεζα, σα να ήταν κρεμαστός ουράνιος θόλος, το Κιβώτιο. Στήριζε τα τέσσερα χρυσά του πόδια στις τέσσερις γωνίες και απ' εμπρός πρόβαλε ένα ωραίο τόξο. Ένας σταυρός χρύσιζε στην κορυφή του και μέσα από τον θόλο του κατέβαινε άσπρο περιστέρι, η Περιστερά του Αγίου Πνεύματος. Ο πρωτόπαπας βγάζει από τα σπλάχνα της Περιστεράς τα Δισκοπότηρα, τα σκέπασε με μεταξωτό, που λέγεται Αέρας, τα πήρε κι έφυγε. «Μη δότε τα Άγια τοις κυσίν», σκέφτηκε...
Σαν αρχαίο ελληνικό αγγείο, όλο από χρυσάφι, λίγο κοντό, με δυο όμορφα χερούλια και με πλευρές καμπύλες, τέτοιο ήταν το Ιερόν Ποτήριον. Το στόμα του τριγύριζε διπλή γραμμή σε ρυθμό μαιάντρου. Και στην πρόσοψη είχε το Χριστό σε κολυμπήθρα, από παράσταση αρχαία.
Ο ιερός Δίσκος ήταν από χρυσάφια καλοδουλεμένο. Στο κέντρο ο Μυστικός Δείπνος του Κυρίου. Και γύρω πολύτιμα πετράδια. Ο πρωτόπαπας έριξε μια ματιά στη θάλασσα, ανασκουμπώθηκε κι έσπρωξε με τέτοια δύναμη το καραβάκι, που γλίστρησε ως τον γιαλό. Μπήκε μέσα, άνοιξε πανί και κράτησε το τιμόνι γραμμή για την Βιθυνική παραλία. Ο αντίλαλος της Πόλης εξακολουθούσε...
«Οι Τούρκοι! Οι Τούρκοι!... ».

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Μα εγώ είμαι Έλληνας Νότης Σφακιανάκης

Πράκτορας των Ναζί ο Αυστριακός Πρόεδρος Βαλντχάιμ; Ο σκοτεινός του ρόλος στο Κυπριακό

Ας επικεντρωθούμε στους εχθρούς και όχι στον εχθρό...Η Τουρκία δεν είναι μόνη της!

Πράκτορας των Ναζί ο Αυστριακός Πρόεδρος Βαλντχάιμ: Ο σκοτεινός του ρόλος στο Κυπριακό
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη μεροληπτική του στάση κατά την τουρκική εισβολή
Επιβεβαιωμένο: Αξιωματούχος της Βέρμαχτ ο Κουρτ Βάλντχαϊμ! Ο υπηρέτης της τουρκικής εισβολής.
Της Φανούλας Αργυρού
Ο Κουρτ Γιόζεφ Βάλντχαϊμ (Kurt Josef Waldheim, (21 Δεκεμβρίου 1918 – 14 Ιουνίου 2007) υπήρξε Αυστριακός διπλωμάτης και συντηρητικός πολιτικός. Ήταν Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ από το 1972 μέχρι το 1981 και Πρόεδρος της Αυστρίας από το 1986 μέχρι το 1992.
 
img_5711
Kurt Waldheim: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του Ναζί της Βέρμαχτ Κουρτ Βάλντχαϊμ, παρμένη στη Γιουγκοσλαβία 22.5.1943, από το Αρχείο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου

HAWK missile of DANGEROUS Hellenic army

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ήξεραν για την εισβολή στην Κύπρο


img_3682
του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου(*) - Παράνομες οισυμφωνίες του 1960 κατά το Λονδίνο που τις επέβαλε! Τι γνώριζαν οι Βρετανοί για την απόβαση του 1974 και τον Αττίλα ΙΙ. Το Κυπριακό στο φως των βρετανικών αρχείων.
Οι ίδιοι οι νομικοί του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών θεωρούν παράνομη την Συνθήκη Εγγυήσεως που επέβαλλε το Λονδίνο, με τη συνδρομή της τότε ελληνικής κυβέρνησης, στοναρχιεπίσκοπο Μακάριο! 
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κάλλαχαν, από την πλευρά του, γνώριζε εκ των προτέρων την επερχόμενη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τον Ιούλιο 1974, και την εν συνεχεία προέλαση του τουρκικού στρατού τον Αύγουστο 1974 και δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τους σχεδιασμούς Κίσσινγκερ-Άγκυρας. Ενώ είπε μάλιστα ψέματα στην κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνούσε αυτό το θέμα.
Αυτά τα συμπεράσματα και πολλά άλλα, εξίσου εντυπωσιακά, τεκμηριώνονται από την έρευνα του Βρετανού πρώην διπλωμάτη, ιστορικού, καθηγητή Πολιτικών Ιδεών και Θεσμών στο πανεπιστήμιο Guglielmo Marconi της Ιταλίας, Γουίλιαμ Μάλινσον.