Πολιτική ισότητα, ίση κυριαρχία και εγγυήσεις απαιτεί ο Σ.Ντενκτάς
Λευκωσία: «Το ξεκαθαρίζω από τώρα, σε μια φόρμουλα πουδεν θα υπάρχει πολιτική ισότητα, δεν διαφυλάττεται επαρκώς η ίση κυριαρχία μας, δεν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ασφάλειας του μέλλοντός μας, η στάση η δική μας, η ψήφος μου θα είναι "όχι”», δήλωσε ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος και αναπληρωτής ψευδοπρωθυπουργός, Σερντάρ Ντενκτάς.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ντενκτάς μιλούσε σε συγκέντρωση μελών του κόμματός του, ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις συνομιλίες υποστηρίζοντας πως ενώ η ε/κ πλευρά έχει θέσει ξεκάθαρα τη στάση της, στην τ/κ διαπραγματευτική ομάδα η προσέγγιση είναι «η τ/κ πλευρά είναι αυτή που έχει ανάγκη την λύση αλλιώς χαθήκαμε, καήκαμε».

«Εγώ θα το πω ξεκάθαρα, δεν πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να φτάσουν κάπου». Τα Ηνωμένα Έθνη, συνέχισε, μπορεί να υποβάλουν ένα έγγραφο με μια φόρμουλα συγκλίσεων.
Ως ψευδοκυβέρνηση ΚΕΕ-ΔΚ, στην οποία είχαν προσάψει ότι θα διακόψει και θα προκαλέσει κακό στις συνομιλίες, δεν έκαναν τίποτε, σημείωσε ο Σερντάρ Ντενκτάς λέγοντας ότι έχουν μεταφέρει στον Τ/κ ηγέτη την ετοιμότητά του να τον βοηθήσουν εφόσον αυτό τους ζητηθεί.

Ωστόσο, συνέχισε, όταν προκύψει ένα έγγραφο τα δύο κόμματα θα αποφασίσουν ξεχωριστά εάν θα το στηρίξουν αυτό σε ένα δημοψήφισμα ή όχι.