Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεργασία αποδήμων Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ



Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις προοπτικές συνεργασίας τους σε θέματα διασποράς, εκτιμώντας ότι αυτό θα είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό εργαλείο για την προώθηση των εθνικών τους συμφερόντων, δήλωσε χθες ο Επίτροπος Προεδρίας, κ. Φώτης Φωτίου, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Περιπτέρου της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Αλλάξτε τώρα τη ζωή σας!Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, «πέραν της τριμερούς συνεργασίας μας με το Ισραήλ, προωθούμε και τη συνεργασία μας με την Αρμενία, εστιάζοντας επίσης την προσοχή μας σε ένα μνημόνιο συνεργασίας με κοινούς στόχους και δράσεις. Ελλάδα και Κύπρος είμαστε σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή και μέσα από αυτές τις συνεργασίες έχουμε να κερδίσουμε πολλά».

Σημείωσε, ακόμη, ότι προωθούνται και πολλά άλλα, ενώ επεσήμανε ότι «πέραν του συμβολισμού, είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους σχεδιασμούς μας η συμμετοχή Κυπρίων στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, όπως και η σύσταση ενός Ακαδημαϊκού Συμβουλίου με Κύπριους και Ελλαδίτες επιστήμονες, που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Μαζί προωθούμε και τις διαδικασίες για καθιέρωση της 20ής Μαΐου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας».
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/361977/synergasia-apodimon-kyprouelladasisrail

Δεν υπάρχουν σχόλια: