Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού με τουρκικό στρατό στο νησί


Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού με τουρκικό στρατό στο νησί
Η ελληνοκυπριακή πλευρά εμμένει και επιμένει πως δεν μπορείνα υπάρξει βιώσιμη λύση αν η Τουρκία εμμείνει στη διατήρηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων, διαμήνυσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας η θέση αυτή έγινε αποδεκτή και από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Παράλληλα, επανέλαβε την ετοιμότητά του να προσέλθει στον διάλογο αν αυτός προετοιμαστεί καλά και να δοκιμαστούν οι θέσεις της Τουρκίας.
Ο Πρόεδρος Αναστασάδης απηύθυνε έκκληση επίσης για ενότητα και όπως υπάρξουν ηπιότεροι τόνοι όξυνσης στο εσωτερικό, προκειμένου να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος.


Μιλώντας σε εκδήλωση για τους κρατούμενους την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας στη Κύπρο ανέφερε, ότι στόχος του αγώνα του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, είναι η εξεύρεση λύσης, η οποία θα ανταποκρίνεται πριν και πάνω από όλα στις προσδοκίες του λαού, λαμβάνοντας υπόψη «τις εύλογες ανησυχίες και προσδοκίες της ελληνοκυπριακής κοινότητας, γιατί είναι η ελληνοκυπριακή κοινότητα που εδώ και 43 χρόνια ζει το καθεστώς της προσφυγιάς».
Επεσήμανε πως και οι Τουρκοκύπριοι «ως αποτέλεσμα της εισβολής υποφέρουν από μια απομόνωση που η Τουρκία τους επέβαλε».
«Για αυτό» επεσήμανσε «και η έκκληση μας είναι να συνειδητοποιήσουν ότι η δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική λύση του Κυπριακού θα λειτουργήσει προς όφελος όλων ανεξαίρετα των νομίμων κατοίκων αυτού του νησιού».
http://www.tribune.gr/world/news/article/408957/anastasiadis-den-yparchi-lysi-tou-kypriakou-tourkiko-strato-sto-nisi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: