Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Κύπρος: Eκσυγχρονίζεται η Εθνική Φρουρά – Αγοράζει νέα άρματα και πυροβόλα


Σε ανανέωση του οπλικού της συστήματος προχωρά η Εθνική Φρουρά. Η καταπόνηση του τυφεκίου G3 (διαμέτρημα ΝΑΤΟ 7.62×51) το οποίο αποτελεί στην παρούσα φάση το βασικό τυφέκιο εφόδου της Εθνικής Φρουράς, όπως και του Ελληνικού Στρατού άλλωστε, ελληνικής κατασκευής (ΕΒΟ) κατόπιν αδείας από την γερμανική Heckler & Koch είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, οπότε και δρομολογείται η σταδιακή αντικατάστασή του με νέο φορητό οπλισμό.

Κάποια ανακατασκευασμένα με νέα παρελκόμενα, G-3 θα παραμείνουν ενδεχομένως σε μικρούς αριθμούς ως όπλα ακριβείας για τους ακροβολιστές (όχι ελεύθερους σκοπευτές), καθώς το εν λόγω όπλο υπηρετεί υπό αντίξοες συνθήκες στην Κύπρο επί 33 χρόνια.

Τα δύο νέα φορητά όπλα που θα εξοπλίσουν μονάδες της Εθνικής Φρουράς είναι το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή της φημισμένης Βρετανικής εταιρείας Accuracy International σε διαμέτρημα 0,50 της ίντζας, με μεγάλη ακρίβεια και αξιοπιστία, καθώς και το ισραηλινό Tavor, της εταιρείας IWA (Israeli Weapon Industries), όπλο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά διαμετρήματα, αλλά με επικρατέστερο αυτό του ΝΑΤΟ 5.56×45.  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: