Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!




του Γεωργίου Παπασημάκη
Προέδρου ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ
 20 Ιουλίου 1974. Για άλλη μια φορά, οι βάρβαροι τούρκοι, πιστοί στο ρόλο της ύαινας που έχουν υιοθετήσει εκμεταλλεύονται την πολιτική αστάθεια και την διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Το καταραμένο υβρίδιο που ονομάζουμε "τουρκική φυλή", μίξη της μογγολικής και της Λευκής φυλής θα έγραφε άλλη μια ματωμένη σελίδα στο βιβλίο της ανθρώπινης ιστορίας.


40.000 βάρβαροι με την υποστήριξη του ναυτικού και της αεροπορίας τους επιτέθηκαν εναντίον της Κύπρου. Εφιάλτες είχαν φροντίσει να μην υπάρξει η δέουσα αντίδραση από την πλευρά των στρατευμάτων ημών στην ερασιτεχνική εκδήλωση της αποβατικής ενέργειας των μογγόλων.



Οι δήθεν "σύμμαχοι" οι ΗΠΑ, και το ΝΑΤΟ μαζί με την  κακογερασμένη Γηραιά Αλβιώνα και το Ισραήλ που τώρα δρέπει τους καρπούς της επί χρόνια συμμαχίας του με τους τούρκους έπαιξαν και αυτοί άθλιο εχθρικό ρόλο εναντίον του Ελληνισμού.  


Το 281 ΤΠ που έδρευε στην περιοχή των Πανάγρων, είχε σταλεί στην Πάφο για να κυνηγήσει τον Μακάριο και τους οπαδούς του αφήνοντας αφύλακτη τη δεξιά πλευρά του Πεντεμιλίου.   Το 251 ΤΠ Γλυκιώτισσας αρχικά  παρέμενε αδρανές ελλείψει διαταγών την ώρα που έπρεπε να προωθηθεί άμεσα στο σημείο απόβασης και να βάλει κατά των βαρβαρικών στρατευμάτων και να τα καταστρέψει επί των ακτών. Η μετέπειτα ηρωική επέμβαση του δεν απέδωσε καρπούς λόγω ελλείψεως των αναγκαίων μέσων και της φυσικής προστασίας του χώρου απόβασης. Ο Διοικητής του Αντισυνταγματάρχης Κουρούπης είναι έως σήμερα στην λίστα των αγνοούμενων.


Παρόλα αυτά  δυο μόνο λόχοι του 251 ΤΠ καθήλωσαν ένα τουρκικό σύνταγμα και απέτρεψαν προσωρινά την κατάληψη της Κερύνειας!


Τα γεγονότα που επακολούθησαν αποτελούν ένα μείγμα πράξεων άφθαστου ηρωισμού, αυταπάρνησης, αλλά και προδοτικών πράξεων και ολιγωρίας. Οι προδομένοι Ήρωες της Κύπρου έδωσαν τη μεγάλη μάχη με τον εχθρό και δεν νικήθηκαν.


Τα παλικάρια εκείνα στις σύγχρονες Θερμοπύλες του Ελληνισμού, την μαρτυρική Κύπρο μας έκαναν το αίμα τους σπονδή στον Λεωνίδα και τον Παλαιολόγο. Πολλοί έπεσαν αφού πρώτα σκότωσαν χιλιάδες βαρβάρους. Η μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ και ο άφθαστος ηρωισμός των παλικαριών πρόσθεσε ένα ακόμη κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των ηρωικών μαχών της Μεγάλης μας Φυλής. 


Ο ένδοξος Ελληνικός Στόλος και  η Πολεμική Αεροπορία δεν έστειλαν την τουρκική αποβατική νηοπομπή στον πάτο του πελάγους της Κιλικίας ούτε οι Στρατιωτικές Δυνάμεις μας στον Έβρο προέλασαν στην Ανατολική Θράκη. Δεν υπήρχε η Ηγεσία που θα έδιδε την διαταγή. Υπήρχαν, όπως και στις μέρες μας Ήρωες που περίμεναν ένα μόνο πράγμα ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.


Αυτή η διαταγή δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων να μην δράσει προς αυτή την κατεύθυνση. Υπήρξαν όμως  μεμονωμένες ενέργειες αξιωματικών που έδρασαν χωρίς διαταγή και αυτοί έδωσαν γερά μαθήματα στους τούρκους να μην ξεχνούν την δύναμη, την ανδρεία και το θάρρος του Έλληνα Πολεμιστή. Τέτοιες ενέργειες ήταν η αερομαχία της Σκύρου όπου οι πιλότοι μας νίκησαν τους τούρκους και κατέρριψαν 1 αεροσκάφος, η δράση της 182 Μ.Π.Π η οποία έβαλε κατά του σημείου απόβασης χωρίς διαταγή, η ηρωική δράση του Α/Γ Λέσβος και του Κυβερνήτη του Πλωτάρχη Χανδρινού ο οποίος σφυροκόπησε επί δίωρο τον τουρκικό θύλακα στην περιοχή της Πάφου διασώζοντας την Πόλη!


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που είχε στο μεταξύ αναλάβει την εξουσία και φέρει μέγιστό βάρος για την Κυπριακή τραγωδία αναφώνησε: << Η Κύπρος κείται μακράν>> και εγκατέλειψε αβοήθητη την Ελληνική Νήσο στις ορδές του ΑΤΤΙΛΑ. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι    η παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, 200.000  πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 αγνοούμενοι, ενώ οι τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας και  το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Το πρώτο βήμα είναι να εκτιμήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο με γνώμονα την λογική και  λαμβάνοντας υπόψη μας την ιστορία. Αυτό θα μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο τούρκος δεν θα αποχωρήσει ποτέ από την Κύπρο με αποφάσεις, συμφωνίες και διαβουλεύσεις. Ο τούρκος θα αποχωρήσει από την Κύπρο με τον τρόπο που παρανόμως είσηλθε. Με στρατιωτική επέμβαση της Ελλάδος και το ξεσήκωμα του Κυπριακού Ελληνισμού εναντίων των τούρκων κατακτητών και εποίκων.

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να υπάρξει μια άτυπη σύζευξη Ελλάδος-Κύπρου και εφαρμογή μέχρι κεραίας του ενιαίου αμυντικού δόγματος. Ισχυρές Χερσαίες Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού πρέπει να σταθμεύουν στο Νησί με παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ελληνικού Στόλου. Το Κυπριακό ζήτημα θα πρέπει να τεθεί στη σωστή του βάση που είναι  όχι μόνο ένα ζήτημα εισβολής και κατοχής τμήματος της Νήσου από την τουρκία αλλά και ένα ζήτημα αποικιοκρατικής πολιτικής εκ μέρους των Άγγλων.

Οι Άγγλοι αποικιοκράτες είναι εκείνοι που αρνήθηκαν στον Ελληνισμό της Κύπρου το δικαίωμα της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ και της ΕΝΩΣΗΣ με τη Μητέρα Ελλάδα για να διατηρήσουν με ασφάλεια τις βάσεις και την επιρροή επί της Νήσου αφού τα παλικάρια της ΕΟΚΑ υπό την άξια ηγεσία του Στρατηγού Γρίβα (ΔΙΓΕΝΗ) δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν να διοικούν την Κύπρο ως αποικία τους! 

Η Αγγλία πρέπει να καταδικαστεί από τη διεθνή κοινή γνώμη για την εγκληματική της στάση απέναντι στον Κυπριακό Ελληνισμό και να σταματήσει να κατέχει αποικιοκρατικά εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως στρατιωτικές βάσεις οι οποίες όμως αποτελούν κυρίαρχο έδαφος, γεγονός που αποτελεί ΘΛΙΒΕΡΟ ΥΠΟΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ!!!

Η Ελλάς θα πρέπει πάντοτε να διατηρεί την υπεροχή σε θάλασσα και αέρα έναντι της τουρκίας αυτό αποτελεί κομβικό σημείο τόσο για την σωτηρία και απελευθέρωση της Κύπρου αλλά και του Αιγαίου Πελάγους και εν γένει για την υπέρ της Πατρίδος μας και του Διεθνούς Δικαίου διευθέτησης της Ελληνοτουρκικής διένεξης. Οι δε τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες μονάδες του Ελληνικού Στρατού που σταθμεύουν στην Θράκη θα πρέπει να είναι πανίσχυρες και ανά πάσα στιγμή έτοιμες, όχι μόνο να αμυνθούν του Πατρίου Εδάφους αλλά και να προελάσουν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. 

Σε δεύτερη φάση και εν ευθέτω χρόνω, σε χρονική συγκυρία δηλαδή κατάλληλη ο Ελληνικός Στόλος και η Αεροπορία θα αποκόψουν το κατεχόμενο τμήμα της Νήσου από την Μικρά Ασία, οι Ελληνικές Δυνάμεις της Κύπρου, η Εθνοφρουρά και ο οπλισμένος Ελληνικός Πληθυσμός θα οδηγήσουν τα στρατεύματα και τους εποίκους του Αττίλα σε πραγματικό Βατερλό.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ. ΟΥΔΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΟΥΣ!

Η κυριαρχία σε θάλασσα και αέρα θα προστατεύσει και τις Νήσους του Αιγαίου από ενδεχόμενη αποβατική ενέργεια των τούρκων και θα οδηγήσει και στην απελευθέρωση Ίμβρου, Τενέδου και Πριγκιποννήσων ενώ την ίδια στιγμή όλη η Χερσαία Ελληνική Πολεμική Μηχανή θα χτυπά με όλη της την Ισχύ σε ένα μόνο σημείο. Αυτό της Θράκης ανοίγοντας ρήγμα στο τουρκικό μέτωπο και διοχετεύοντας σε αυτό γρήγορες μηχανοκίνητες μονάδες θα βαδίσει προς απελευθέρωση της Βασιλίδος των Πόλεων...

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Αδέρφια,
η 20η Ιουλίου είναι αποφράδα ημέρα όχι μόνο για την Κύπρο μας αλλά και για όλο τον Ελληνισμό. Εκείνοι που  πρόδωσαν θα λογοδοτήσουν απέναντι στην Αιωνία Ελλάδα και τον Αιώνιο Κριτή. 

Εμείς οι Ελλαδίτες αλλά και ο απανταχού Ελληνισμός στέκεται στο πλάι σας και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ! Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική Νίκη που θα είναι

 Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Γεώργιος Παπασημάκης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΚΟ ΕΚ.ΕΛΛ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
politics_erkel@ymail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: