Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Έρχονται τα Κυπριακά #uav #Κύπρος #αεροπορια #εθνικη #φρουρα #μη #επανδ...





Αν σας άρεσε το βίντεο, κάντε like και εγγραφείτε στο κανάλι μας.


Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ενημέρωσε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τις ενέργειες που γίνονται από το Υπουργείο Άμυνας για ανάπτυξη αμυντικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας με αξιοποίηση κονδυλίων στα πλαίσια της PESCO.

Κατά την τοποθέτησή του έφερε ως παράδειγμα τη κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κύπρο και τη συμβολή στη τεχνολογία οπλικών συστημάτων. Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της επιτροπής, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι έγινε μια χρήσιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την αναβάθμιση και ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας.




Ο κ. Αγγελίδης εξέφρασε την ανάγκη προετοιμασίας του εδάφους ενόψει της περιόδου 2021-2027 κατά την οποία θα διατεθούν κονδύλια της τάξεως των €13 δισ. μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.

Είπε ότι έχει δημιουργηθεί στο Υπουργείο Άμυνας τμήμα για έρευνα και καινοτομία, προσθέτοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της δράσης «ΑΘΗΝΑ» και έχουν υποβληθεί εννέα προτάσεις.

Στόχος, είπε ο Υπουργός, είναι η συνεργασία ανάμεσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τις βιομηχανίες που ασχολούνται με τον τομέα της άμυνας και των ερευνητικών ιδρυμάτων, με στόχο η Κύπρος να μπορέσει να αντλήσει μέρος από αυτά τα κεφάλαια για ανάπτυξη των ικανοτήτων της.

Είπε, επίσης, ότι στόχος είναι η αναβάθμιση της ΕΦ, μέσω και της κυπριακής βιομηχανίας στα θέματα τεχνολογίας, σε συνεργασία με άλλα κράτη μέλη σε συγκεκριμένα προγράμματα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός έφερε ως παραδείγματα τη κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κύπρο και τη συμβολή στη τεχνολογία οπλικών συστημάτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού, με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη δυνατότητα της κυπριακής βιομηχανίας, των κυπριακών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των Κυπρίων επιστημόνων «να μπουν σε μια διαδικασία έρευνας και καινοτομίας αφού θα υπάρχουν από το 2021 τα κονδύλια μέσω της ΕΕ που αφορούν την αμυντική βιομηχανία».

Η PESCO, είπε, «προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες ανάπτυξης της κυπριακής βιομηχανίας αλλά και της επανεισαγωγής στην Κύπρο εξαιρετικών επιστημόνων και κορυφαίων μυαλών».


Είπε επίσης ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει τροχιοδρομήσει εξελίξεις σε σχέση με αυτό τον τομέα, σημειώνοντας ότι «θα δημιουργηθούν συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ Κύπρου και άλλων συμμαχικών χωρών της ΕΕ για να αναπτύξουμε προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν την οικονομία και τη βιομηχανία του τόπου και την αμυντική θωράκιση».
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

#Κύπρος #uav #μη #επανδρωμενα #αεροσκαφη #drones #αεροπορια #κυπρου #εθνικη #φρουρα #pesco #αμυντικη #βιομηχανια #ΕΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια: