Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Συγκλονισμός! Το 7 μηνών βρέφος από την Λάρνακα έχασε τη μάχη για την ζωή



Συγκλονισμένη ολόκληρη η Κύπρος από το θάνατο βρέφους από την Λάρνακα. Έπασχε από γρίπη Α αλλά και τη νόσο γαγγλιωσίδωση.
Οι γιατροί έδιναν πραγματική μάχη αλλά δεν τα κατάφεραν να το κρατήσουν στην ζωή.

Με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή το 7 μηνών βρέφος, οι γιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου, καθώς η κατάσταση του κρινόταν ως ιδιαίτερα κρίσιμη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφού το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 11 χθες το πρωί.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πέραν από την γρίπη Ά, η οποία έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους, το παιδάκι πάσχει από ένα σπάνιο γενετικό νόσημα, τη λεγόμενη «γαγγλιωσίδωση» η οποία επιφέρει το θάνατο στα πρώτα στάδια της ζωής ενός παιδιού.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, συνεπεία της κατάστασης της υγείας του, το βρέφος ανέπτυξε το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ARSD, γεγονός που κατέστησε δυσκολότερη την αντιμετώπιση της κατάστασης του από τους ιατρούς.

Το βρέφος παρέμενε διασωληνομένο στην εντατική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου, από τις 6 Μαρτίου και είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, καθώς πέραν από το σπάνιο γενετικό νόσημα από το οποίο έπασχε, πριν από λίγους μήνες είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε και πρόβλημα και με την καρδιά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: