Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ > "Θα στηρίξουμε όσο ποτέ τις ρωσικές επιχειρήσεις!"Η Κύπρος συνεχίζει και θα συνεχίσει να αποτελεί το πιο αξιόλογο και αξιόπιστο μέρος για να τις ρωσικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, και η Εκκλησία της Κύπρου θα παραμείνει φίλος και συμπαραστάτης, διαβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` τους Ρώσους επιχειρηματίες που παρευρέθηκαν στο επίσημο δείπνο του 4ου επιχειρηματικού συνεδρίου «Global Russian Business Meeting 2013».

Στο χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «τα διαχρονικά λάθη στο εσωτερικό, αλλά κυριότερα οι πρωτοφανείς και άδικες αποφάσεις των εταίρων μας στην ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τραυμάτισαν σοβαρά το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου», τονίζοντας πως οι αποφάσεις του Eurogroup ήταν τελείως λανθασμένες και θα επηρεάσουν μελλοντικά το όλο οικοδόμημα της Ευρωζώνης.
Επεσήμανε ωστόσο πως, όσο πιο μεγάλες είναι οι δυσκολίες, τόσο πιο μεγάλο θα πρέπει να είναι το πείσμα και η πίστη μας για επανάκαμψη και επανεκκίνηση και ότι «τίποτα δεν είναι αδύνατο, όλα μπορούν να ανατραπούν και να διορθωθούν, φτάνει πάντοτε να ενεργούμε με επαγγελματικότητα, προγραμματισμό και προπαντός με ήθος».
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως μπορεί οι εξελίξεις να έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες Ρώσων επιχειρηματιών, αλλά διαβεβαίωσε πως «η Κύπρος μας συνεχίζει και θα συνεχίσει να προσφέρει το πιο αξιόλογο και αξιόπιστο μέρος, για να ασκείτε τις δραστηριότητες σας» και ότι «όλες οι παράμετροι που σας οδήγησαν τα τελευταία χρόνια στο νησί μας υφίστανται και παραμένουν, για να συνεχίσετε και να επεκτείνετε τις εργασίες σας στο νησί μας».
«Το νομικό και φορολογικό πλαίσιο, οι υψηλού επιπέδου χρηματοοικονομικές, νομικές και λογιστικές υπηρεσίες, η φιλοξενία, η εξυπηρέτηση και η κουλτούρα της χώρας μας, σε συνδυασμό με τη διαχρονική φιλία των κρατών μας και την κοινή μας θρησκεία, αποτελούν τους παράγοντες που πιστεύω καμία άλλη χώρα δεν θα μπορέσει να σας προσφέρει», συμπλήρωσε.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως τόσο η Εκκλησία της Κύπρου, όσο και ο ίδιος προσωπικά, «θα είμαστε πάντοτε φίλοι και συμπαραστάτες σας σε οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί και όπως είπα και σε άλλη συγκέντρωση σε ομοεθνείς σας, θέλω να με θεωρείτε Πρέσβη και Υπερασπιστή σας».
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα του ότι η Κύπρος θα παραμείνει σημαντικό χρηματοοικονομικό διεθνές κέντρο αλλά και ότι η κυπριακή Κυβέρνηση έχει την πολιτική θέση και βούληση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς εκσυγχρονισμό Νόμων και Θεσμών, που θα εγγυώνται και θα θωρακίζουν την ορθολογική ανάπτυξη και θα παρέχουν ασφάλεια σε όλους που θα εμπιστευτούν το νησί για να ασκούν τις δραστηριότητες τους.
«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα αποτρέπουν παρόμοια φαινόμενα που ζήσαμε τον τελευταίο μήνα στο νησί μας και δεν θα δίδουν ποτέ ξανά την ευκαιρία σε οποιονδήποτε να επεμβαίνει στην οικονομία μας», κατέληξε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, Mikhail Kuzovlev, ανέφερε πως, παρά την παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση, η Κύπρος μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα, «εάν διδαχθούμε από τις πρόσφατες εμπειρίες μας και αν επιδείξουμε την απαιτούμενη υπομονή και επιμονή».
«Είμαι σίγουρος πως με την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του, η Κύπρος θα τα καταφέρει», είπε και συμπλήρωσε «η Ρωσία έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση χρηματοοικονομικών κρίσεων και μαζί σας μπορούμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: