Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Κυπριακό - Αλληλεγγύη: Αθλιότητες Αβέρωφ!

Σκληρή ανακοίνωση κατά του ΔΗΣΥ και του προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου εξέδωσε το Κινήμα Αλληλεγγύη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό οι ένθερμοι θιασώτες του Σχεδίου Ανάν να διαπιστώνουν έστω και με καθυστέρηση 12 ετών ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν άθλιο. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που υποστηρίζουν τώρα, είναι αθλιότερο από το σχέδιο Ανάν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι σημαντικό οι ένθερμοι θιασώτες του Σχεδίου Ανάν να διαπιστώνουν έστω και με καθυστέρηση 12 ετών ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν άθλιο. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που υποστηρίζουν τώρα, είναι αθλιότερο από το σχέδιο Ανάν και πιστεύουν ότι το… βελτιώνουν.


Η αγανάκτηση που προκάλεσε σ εμάς η ανευθυνότητα εκείνων που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου στην Γενεύη φορώντας αθλητικά παπούτσια και αθλητικές φόρμες, μετά από ώρες στα γυμναστήρια και στις σάουνες, και η ευκολία με την οποία εκτόξευαν και εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον μελών του Εθνικού Συμβουλίου για διαρροή Εθνικών θέσεων -γνωρίζοντας ότι είναι οι ίδιοι που έκαναν τις διαρροές- αλλά και η ευαισθησία κάποιων να μην παραστούν σε φιέστες που καταδικάζουν την Κύπρο σε εκτουρκισμό, δεν επιτρέπουν στον Αβέρωφ Νεοφύτου να πιστεύει ότι εκφράζει τον πατριωτικό Συναγερμό ή οποιαδήποτε άλλη πατριωτική φωνή σε αυτό τον τόπο. Εμείς φύγαμε από την Γενεύη από αγανάκτηση και συνειδητοποιώντας το μάταιο της προσπάθειας να κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο μας και όχι γιατί … φοβηθήκαμε.

Ο κ. Νεοφύτου καλά κάνει να εντρυφήσει στην παγκοσμιοποίηση και στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, τα οποία θεωρεί ως Ιερό Ευαγγέλιο, και να αφήσει αυτούς που τάχα …περιφρονεί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Ελληνισμού αυτού του τόπου.

Εμείς κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στον Ελληνισμό και έχουμε ήσυχη την συνείδηση.

Τα σχέδια επίλυσης του Κυπριακού, τα οποία απεργάζεται ο κ. Νεοφύτου θα απορριφθούν μετά βεβαιότητας από το λαό».

http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=210551&catid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια: