Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Στρατιωτικές συνεργασίες της Ελλάδος στη Βαλκανική και την Ανατολική Μεσ...





Αν σας άρεσε το βίντεο, κάντε like και εγγραφείτε στο κανάλι μας.
Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις:
https://www.youtube.com/playlist?list...
H Ελλάδα, η οποία διαθέτει τον πιο ισχυρό στρατό σε όλη τη Βαλκανική προωθεί τη στρατιωτική συνεργασία και με τα άλλα κράτη της περιοχής με στόχο την διατήρηση του status quo.


Με τον τρόπο αυτό, βάζει ανάχωμα στην προσπαθεια της Τουρκίας για διείσδυση στην περιοχή στα πλαίσια του νεοθωμανισμού αλλά και για να μας παρενοχλεί και από τα βόρεια σύνορά μας.




Η Ελλάδα η οποία αποτελεί πυλώνα σταθερότητας ασκεί μεγάλη επιρροή στα κράτη της περιοχής της Βαλκανικής και ιδιαίτερα σε Βουλγαρία και Ρουμανία αλλά και τη Σερβία.

Προ ημερών έλαβε χώρα κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα η άσκηση αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών Balkan Solidarity 2019 από την Ελλάδα και την Βουλγαρία μέσω των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων ΕΤΑ και Ζ' ΜΑΚ.

Ανάλογη άσκηση πραγματοποιήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην Ελλάδα, όπου συμμετείχαν και η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία.

Πρόκειται για την άσκηση Salamis Storm 2018 όπου παρουσία των Υπουργών Αμυνας και των Επιτελων και των τεσσάρων κρατών, όπου αλεξιπτωτιστές και Αμφίβιοι καταδρομείς εκτέλεσαν εντυπωσιακή αεραποβατική ενέργεια.

Βλέπουμε λοιπόν την Ελλάδα να έχει στρατιωτική συνεργασία με χώρες που εκτείνονται από τη Βαλκανική Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία ως το Ισραήλ όπου βρίσκονται τα μαχητικά μας για τη μεγάλη άσκηση Blue Flag των Ισραηλινών και την Αίγυπτο για την άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 2019 μαζί με τους Κυπρίους αδελφούς μας.

Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση εχουμε άριστες σχέσεις, όπως όλοι γνωρίζουν με την ισχυρή Γαλλία με την οποία υπέγραψε προσφάτως συμφωνίες για follow on support στα μαχητικά μας MIRAGE, τα ελικόπτερα NH-90 και LOI για τις φρεγάτες BELH@RRA ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πέραν του Ατλαντικού, η Υπερδύναμη, παρ όλη την πολλές φορές απρόβλεπτη πολιτική του Προέδρου Τραμπ προχωρεί σε περαιτέρω σύσφιξη της αμυντικής συνεργασίας με τη Χώρα μας της οποίας η γεωπολιτική αξία αναβαθμίζεται όσο η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση και τον δυτικό πολιτικό πολιτισμό.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η Ελλάδα παρ όλη την πολύχρονη οικονομική κρίση παρέμεινε ισχυρή στρατιωτικά χάρη στην άοκνη προσπάθεια των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με υπερπροσπάθεια κατάφεραν να διατηρήσουν την αποτρεπτική μας ικανότητα σε υψηλό επίπεδο.

Πρόκειται για τους αφανείς Ήρωες που ζουν ανάμεσα μας, των οποίων την καθημερινή προσφορά προς την Πατρίδα πολλές φορές δεν γνωρίζουμε, όμως σε εκείνους οφείλουμε την υπεράσπιση του μεγαλύτερου αγαθού για κάθε Έλληνα, την ελευθερία μας.

Τώρα που σταδιακά αφήνουμε πίσω μας την οικονομική κρίση και η Χώρα ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο, πρέπει να εμβαθύνουμε μαζί με τις φιλικές δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής τις συμμαχίες εκείνες που θα αποτρέψουν κάθε επίδοξο παραβάτη του Διεθνούς Δικαίου.

www.ereunitiko.blogspot.com
#Ελλάδα #Ισραήλ #στρατιωτικη #συμμαχια #Σερβία #Κύπρος #τριμερης #Τουρκία #άσκηση #Αίγυπτος #Blue #Flag #Βουλγαρία #Ρουμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: