Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ενισχύεται η στρατηγική συνεργασία #Ελλάδα - #Ισραήλ #στρατιωτικη #συμμα...





Αν σας άρεσε το βίντεο, κάντε like και εγγραφείτε στο κανάλι μας.
Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ και σε επίπεδο πληροφοριών για την ασφάλεια των δύο κρατών για την αντιμετώπιση της κατάσταση που διαμορφώνεται με την συνέχιση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.




Η διαρκής εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Ελλάδα και Ισραήλ χτίζουν μια στρατηγική σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με την επίσκεψη του Έλληνα ΑΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ και την συνάντηση που εκείνος είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Στρατηγό Kochavi. Οι δύο Αρχηγοί συμφώνησαν να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο τη στρατιωτική συνεργασία των δύο Χωρών.


Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και οι συχνές αναφορές Τούρκων επισήμων κατά του Ισραήλ μαζί με τις αναφορές τους για την Πρωτεύουσα του Κράτους του Ισραήλ Ιερουσαλήμ φέρνουν τις δυο Χώρες όλο και πιο κοντά στα πλαίσια διατήρησης του status quo στην περιοχή.


Η τριμερής Ελλάδος - Κύπρου -Ισραήλ, η συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στον ΗΝΙΟΧΟ, τη μεγάλη αεροπορική άσκηση της Ελλάδας και η συμμετοχή των ελληνικών μαχητικών F-16 block 52 Advance από την 335 μοίρα Τίγρεις στην άσκηση ΒLUE FLAG που αποτελεί τη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του Ισραήλ είναι σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ισχυρής συμμαχίας με πολλαπλά οφέλη και για τις τρεις Χώρες. WWW.EREUNITIKO.BLOGSPOT.COM

#Ελλάδα #Ισραήλ #στρατιωτικη #συμμαχια #σχέσεις #Κύπρος #τριμερης #Τουρκία #άσκηση #Ηνίοχος #Blue #Flag #πολεμική #αεροπορία

Δεν υπάρχουν σχόλια: