Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

S-300 the Amazing in Live Fire Action Russian Air Defense Capability #Gr...





Αν σας άρεσε το βίντεο, κάντε like και εγγραφείτε στο κανάλι μας.
Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Το σύστημα Κ/Β S-300 PMU1 είναι Ρωσικής κατασκευής και εντάχθηκε στην ΠΑ το 2000.

Είναι κινητό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα, σχεδιασμένο να παρέχει κάλυψη στρατευμάτων και ζωτικών εγκαταστάσεων, από αεροπορικές απειλές προερχόμενες από οποινδήποτε τύπο αεροδυναμικού στόχου, καθώς και από βαλλιστικούς ή τακτικού πεδίου μάχης πυραύλους.

Είναι πολυκάναλο, παντός καιρού σύστημα και περιλαμβάνει υποσυστήματα αποκάλυψης και προσδιορισμού στόχων και συμπλέγματα πυραύλων αεράμυνας (μέχρι 4 στο σύστημα).



Τα κύρια συγκροτήματα μιας μονάδας πυρός είναι
Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου (Command Post/CP)
Ραντάρ Επιτήρησης (All-Round Surveillance Radar/RSR)
Ραντάρ Ανίχνευσης Τομέα (Sector Scanning Radar/SSR)
Σταθμός Καθοδήγησης Πυραύλων (Multi-channel Missile Guidance Station/MMGS)
Εκτοξευτές Πυραύλων (Launchers)
Φορτωτές Εκτοξευτών (Transporter Loader-Launchers/TTL)
Κατευθυνόμενοι Πύραυλοι Α/Ε τύπου 9M82 (Heavy) και 9M83 (Light)
Πηγή: Η ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας
https://www.haf.gr/arsenal/s-300-pmu-1/

Διαβάζουμε από την εφημερίδα "το ποντίκι": Ευρισκόμενα στην Κρήτη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, μετά την κυπριακή «κρίση των S300» και όντας ιδιοκτησία της Ελλάδας και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο «ξάδελφος» των S400 διαθέτει εκπληκτικές δυνατότητες που αναδείχτηκαν στο πλαίσιο της άσκησης «Λευκός Αετός 13», τον Δεκέμβριο του 2013. Τότε, η βολή, την οποίαν παρακολούθησαν στρατιωτικοί απεσταλμένοι από 22 χώρες, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, δείχνοντας ότι, παρά την πάροδο του χρόνου, οι S300 της Κρήτης βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 km. Από την Κρήτη, καλύπτουν το ίδιο το νησί αλλά και τα Δωδεκάνησα, ακόμα και την ανατολική δίοδο προς την Κύπρο. Τα δε συνοδευτικά ραντάρ μπορούν να παρακολουθούν μέρος των παραλίων της Μικράς Ασίας.

Όσον αφορά του S400 του Ερντογάν, πρόκειται για ένα εξελιγμένο μοντέλο των S300. Διαθέτουν ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά, τα βασικότερα εκ των οποίων είναι ένας ειδικός σχεδιασμός για να αντιμετωπίζονται οι κρυφές κινήσεις του εχθρού, ένα ισχυρότερο ραντάρ και μεγαλύτερη αντοχή απέναντι σε παρεμβολές.

Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σλοβακία αποτελούν τις μοναδικές χώρες της ΕΕ που έχουν στην κατοχή τους το αντιαεροπορικό σύστημα S300.

Απόσπασμα από:
http://www.topontiki.gr/article/31754...

#Russia's #Air #Defense #Capability s-300 #Greece s-400 #Ελλάδας #missiles #αναβαθμιση #δουλευουν #αγορα #Ελλάδα #Τουρκία #Κύπρος #Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: