Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Πύρινη λαίλαπα κατακαίει την Κύπρο - Εκκενώνονται στρατόπεδα και μοναστήρια

Πύρινη λαίλαπα κατακαίει την Κύπρο - Εκκενώνονται στρατόπεδα και μοναστήρια [εικόνες& βίντεο]
Ανείπωτη είναι η τραγωδία στην Κύπρο με την τεράστια πυρκαγιά να κατακαίει το νησί που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για «τραγική κατάσταση» μίλησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 
Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με τα μέτωπα να είναι πολλά και το έργο της πυρόσβεσης να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο, εξαιτίας και των ανέμων, που πνέουν στην περιοχή, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς, ακόμα και σε περιοχές που κίνδυνος θεωρούταν ότι παρέλθει. Λόγω της έκρυθμης κατάστασης ανακοινώθηκε και η εκκένωση μοναστηριών και αποθηκών με πυρομαχικά σε στρατόπεδα της περιοχής στην οποία προχώρησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου. Πυρομαχικά και εικόνες αξίας, εχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον. 

Η Ελλάδα έχει στείλει ήδη δύο καναντέρ ενώ στέλνει ακόμη δύο super puma για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τονίζοντας «Ήδη έχουμε επικοινωνήσει και θα σταλούν άλλα δύο super puma, τα οποία πιστεύω θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο που επιτελούν άλλα 14 πτητικά μέσα». 

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την προσπάθεια κατάσβεσης  και ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης.  Οι δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου έγιναν μετά τη συνεδρία όλων των αρμοδίων για τη φωτιά φορέων, όπου και εξέφρασε την ευχή για σύντομη ανάρρωση των δύο πυροσβεστών που τραυματίστηκαν. «Είναι ανεπανόρθωτες καταστροφές μέσα από την απροσεξία, την αμέλεια ή την άρνηση να δεχθούμε τους κινδύνους που προκαλούν πραγματικά τραγικές συνθήκες για τις κοινότητες της υπαίθρου»  δήλωσε,
Πηγή: Πύρινη λαίλαπα κατακαίει την Κύπρο - Εκκενώνονται στρατόπεδα και μοναστήρια [εικόνες& βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/273367/pyrini-lailapa-katakaiei-tin-kypro-ekkenonontai-stratopeda-kai-monastiria-eikones-vinteo#ixzz4C8pSAsGG

Δεν υπάρχουν σχόλια: