Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Κοροϊδεύει ο Τσαβούσογλου: Όλοι ικανοποιημένοι στο Κυπριακό, οι ευθύνες στούς Έλληνες

Όλοι είναι ικανοποιημένοι από την παρούσα εικόνα στο Κυπριακό, λέει ο Τσαβούσογλου. EPA/JANOS MARJAI HUNGARY OUT
Όλοι είναι ικανοποιημένοι από την παρούσα εικόνα πουυπάρχει στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι διαπραγματεύσεις ανοιχτού τέλους δεν γίνονται.
Ο Τούρκος Υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες έπειτα από τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, είπε ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα από τους δύο γύρους των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν ενώ υποστήριξε πως η ε/κ πλευρά από τη μία ήθελε να κάνει διάλειμμα και από την άλλη ήθελε να εγκαταλείψει το τραπέζι. Στη συνέχεια, είπε, “διορθώθηκε το λάθος” – κατά την έκφρασή του – και έπειτα από επαφές που έγιναν στο νησί αποφασίστηκε η επιστροφή και πάλι στο τραπέζι.


Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι η πολυμερής διάσκεψη στην οποία θα συζητηθεί η λύση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου και προηγουμένως οι πλευρές θα συνεχίσουν να συζητούν τα θέματα που έμειναν ανοιχτά. “Και η δική μας επιθυμία αυτή ήταν. Να υπάρξει πλέον μια διαδικασία επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και με χρονοδιάγραμμα. Διαπραγματεύσεις επ’ άπειρον και ανοιχτού τέλους δεν γίνονται. Ούτε και αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει. Όλοι είναι ικανοποιημένοι από την παρούσα εικόνα που υπάρχει. Το είδαμε και εδώ αυτό”, πρόσθεσε.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία στηρίζει πάντα αυτή τη διαδικασία και θα συνεχίσει να την στηρίζει. “Καμιά άλλη χώρα δεν έδωσε μεγαλύτερη στήριξη από εμάς, συμπεριλαμβανομένων και των εγγυητριών δυνάμεων και της Ελλάδας. Είναι κάτι που είπε ο Πρόεδρός μας, ότι εμείς θα είμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά. Είμαστε και πραγματικά έτσι έγινε”, δήλωσε.
Για τις επαφές του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι υγιές ειδικά οι ηγέτες και ΥΠΕΞ της ΕΕ και των άλλων χωρών να ενημερώνονται απευθείας από την τουρκική πλευρά για τις εξελίξεις στο νησί. “Οι παρεξηγήσεις εξαφανίζονται, εάν υπάρχει παραπληροφόρηση εξαφανίζεται και εάν υπάρχει παραπλάνηση εξαφανίζεται. Δυστυχώς μερικές φορές συμβαίνει. Γι’ αυτό και είναι πολύ υγιές οι αρμόδιοι της ΕΕ να καλέσουν τον Ακιντζί και να τον συναντήσουν”, κατέληξε στις δηλώσεις του.
Άννα Ανδρέου, ΚΥΠΕ, Τουρκία
http://greeknation.blogspot.gr/2016/12/blog-post_19.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: