Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Τραβάει το σκοινί η Άγκυρα: “Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα έλεγχο σε Ίμια και βραχονησίδες”


«Η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και δεν θα το επιτρέψουμε», λέει ο Τούρκος αντιπρόεδρος. EPA/LT. J.G. DAVID HANCOCK / US NAVY HANDOUT EDITORIAL USE ONLY
“Η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και κάποιεςάλλες βραχονησίδες αλλά η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους εδώ”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Βεϊσί Καϊνάκ.
Ο ίδιος συνδέει τη μη έκδοση, από τη Γερμανία, Τούρκων που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία με τη μη έκδοση των οχτώ από την Ελλάδα.
“Η Γερμανία είναι μια χώρα που έχει αγκαλιάσει τους τρομοκράτες του ΡΚΚ και τους τρομοκράτες του DHKP C, τον κάθε τρομοκράτη που προκαλεί προβλήματα στην Τουρκία. Τώρα η Γερμανία φιλοξενεί κάποιους από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος που αφορά το δικαστικό σκέλος και η Γερμανία είναι από τις χώρες που κατάφερε μέσα από την ΕΕ να ιδρύσει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, προσφέροντας μεγάλη οικονομική στήριξη στην Ελλάδα από οικονομικής απόψεως”, δήλωσε.
“Η μη έκδοση από την Ελλάδα των πραξικοπηματιών στρατιωτών οι οποίοι συμμετείχαν προσωπικά στο πραξικόπημα και μετά πήραν το ελικόπτερό μας και διέφυγαν στην Ελλάδα δεν έχει καμιά διαφορά με τη μη έκδοση των πραξικοπηματιών δικαστών και εισαγγελέων καθώς και των άλλων τρομοκρατών του ΡΚΚ από τη Γερμανία,” είπε. “Αλλά γνωρίζουμε ότι η Γερμανία κάνει εσωτερική πολιτική χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματά της για τους πρόσφυγες”.
Σε ερώτηση εάν στην ατζέντα υπάρχει η κατάργηση της συμφωνίας επανεισδοχής έπειτα από τη μη έκδοση των 8, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι οι γείτονες πρέπει να έχουν καλές σχέσεις αλλά πρέπει να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον με σεβασμό.
“Με ποιο δικαιολογητικό δεν εκδίδονται οι πραξικοπηματίες οι οποίοι επιχείρησαν κατά της ζωής του Προέδρου της Τουρκίας, του Πρωθυπουργού της, κατά της δημοκρατίας, της λαϊκής βούλησης, υπάρχουν νεκροί. Ποιος άλλος λόγος πρέπει να υπάρχει για να τους εκδώσουν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτό”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει περάσει πολλές δυσκολίες από τα πραξικοπήματα. “Οι συμφωνίες δεν γίνονται ποτέ μονόπλευρα. Οι συμφωνίες δεν γίνονται φορτώνοντας το βάρος σε μια πλευρά και με πρόθεση να βαστάξει τη θυσία και το κόστος συνέχεια η μια πλευρά. Αν έρθουμε στην επίσκεψη του αρχηγού του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων γνωρίζουμε ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου μας που είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη των συνόρων της Τουρκίας εκπληρώνει τα καθήκοντά του για διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, των συνόρων από αέρος και ξηράς. Δυστυχώς γίνεται μια προσπάθεια από την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και κάποιες άλλες παρόμοιες βραχονησίδες, αλλά η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους εδώ. Εμείς όποια συμφωνία υπογράψουμε είμαστε πιστοί στην υπογραφή μας. Αισθανόμαστε ότι μας δεσμεύει αλλά πρέπει και οι συνομιλητές μας να δεσμεύονται από αυτήν”, υποστήριξε.
http://mignatiou.com/2017/02/o-panos-kammenos-sta-imia-ripsi-stefanou-pano-apo-tis-vrachonisides-gia-tous-nekrous-axiomatikous/
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 01/02/2017 14:10

Δεν υπάρχουν σχόλια: