Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

«Η Κύπρος δεν είναι μακριά», διαμηνύει ο Π.Καμμένος


«Η Κύπρος δεν είναι μακριά», διαμηνύει ο Π.Καμμένος
Αθήνα: Το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου φέρεται να θέλει να επαναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος. Σε συνέντευξή του στην αθηναΪκή εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις» και κληθείς να σχολιάσει διαρροές από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας τον ερχόμενο Ιούνιο, είπε ότι αυτές οι πηγές που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους «επιβεβαιώθηκαν σε 12 ώρες με το NAVTEX και την άσκηση που έκαναν οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ».
 
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Κύπρο σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, απάντησε: «Για την Ελλάδα, η Κύπρος δεν είναι μακριά, όπως έλεγε ο κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να στηρίξει τον κοινό αμυντικό χώρο Ελλάδας-Κύπρου όπως έχει προδιαγραφεί στα εθνικά σχέδια».
 
Ερωτηθείς αν υπάρχουν σχέδια «αναγέννησης» του δόγματος του κοινού αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου, «που είχε νεκρωθεί από την εποχή Σημίτη και μετά», ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «μαύρη για την Ελλάδα, την εποχή Σημίτη», προσέθεσε ότι «ήταν η περίοδος των Ιμίων, όπου τις σημαίες τις έπαιρνε ο αέρας» και τόνισε: «Σήμερα τις σημαίες τις υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Πηγή: news.in.gr
http://greeknation.blogspot.gr/2017/03/blog-post_401.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: