Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Συγκρούσεις Τουρκίας - Συρίας στα σύνορα - #Κούρδοι #κυρώσεις κατά #Τουρ...





Αν σας άρεσε το βίντεο, κάντε like και εγγραφείτε στο κανάλι μας.


Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Τα Συριακά στρατεύματα συγκρούστηκαν με τις τουρκικές δυνάμεις κοντά στην παραμεθόρια πόλη Ras al Ain την Τετάρτη, ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας, καθώς η Άγκυρα δήλωσε ότι επιφυλάσσεται να ξεκινήσει άλλη μια διασυνοριακή επίθεση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι τα τουρκικά στρατεύματα είχαν καταλάβει χωριά στις παρυφές της Ras al Ain. Οι επαναστάτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία ανέφεραν ότι υπήρξαν διαλείπουσες συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών και συριακών στρατευμάτων τις τελευταίες μέρες νότια της πόλης, την οποία κατέλαβε η Τουρκία από τις συριακές δυνάμεις υπό την καθοδήγηση των Κούρδων στις αρχές του μήνα.


Η έκθεση υπογραμμίζει τον κίνδυνο να επαναληφθεί η βία στη βορειοανατολική Συρία, αφού η Άγκυρα, μετά τις ξεχωριστές συμφωνίες με Ουάσινγκτον και Μόσχα να ωθήσει το YPG σε απόσταση τουλάχιστον 30 χλμ. νότια των συνόρων. tmsnrt.rs/32XlWRG. Στο πλαίσιο της συμφωνίας της Τουρκίας με τη Ρωσία, τα συριακά στρατεύματα έχουν συμφωνήσει με τις κουρδικές δυνάμεις να κατευθύνονται προς τα βόρεια για να αναλάβουν θέσεις κοντά στα σύνορα, μια περιοχή που η Δαμασκός ελέγχει από νωρίς στον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα εδώ και οκτώμισι χρόνια.



Στην Άγκυρα, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στους νομοθέτες του Κόμματος ΑΚ ότι η Τουρκία έχει πληροφορίες ότι το YPG δεν έχει ολοκληρώσει την αποχώρησή του, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ρωσίας την Τρίτη ότι είχαν φύγει πριν την προθεσμία της συμφωνίας."Παρόλο που οι πληροφορίες στα χέρια μας υποδεικνύουν ότι αυτό δεν κατάφερε να αποδώσει πλήρως, θα δώσουμε την απάντησή μας σε αυτούς μετά από τις επιτόπιες εκτιμήσεις μας", δήλωσε.Η Άγκυρα βλέπει το YPG ως τρομοκρατική οργάνωση λόγω των συνδέσεών της με τους Κούρδους αγωνιστές στη νοτιοανατολική Τουρκία και επιδιώκει να δημιουργήσει μια «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία που εκκαθαρίζεται από την ομάδα.


"Εάν διαπιστώσουμε ότι τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν έχουν απομακρυνθεί από τα 30 χλμ. Ή αν συνεχίσουν οι επιθέσεις, ανεξάρτητα από το που, διατηρούμε το δικαίωμά μας να διεξάγουμε τη δική μας επιχείρηση", δήλωσε ο Ερντογάν.


Το YPG είναι το κύριο συστατικό των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) που πολέμησαν εδώ και χρόνια, παράλληλα με τις δυνάμεις των ΗΠΑ, για να καταστρέψουν το συριακό μισό του «χαλιφάτου» που ανακήρυξαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία και το γειτονικό Ιράκ.


Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία πέρασαν στη βορειοανατολική Συρία στις 9 Οκτωβρίου για να επιτεθούν στο YPG μετά την απότομη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τον πρόεδρο Donald Trump λίγες μέρες νωρίτερα, με διεθνή καταδίκη της Άγκυρας.



Η απόφαση του Trump έχει δεχθεί έντονη επίθεση στην Ουάσιγκτον από τους Δημοκρατικούς και τους συναδέλφους Ρεπουμπλικάνους για την εγκατάλειψη των Κούρδων μαχητών που βοήθησαν να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Την Τρίτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε αποφασιστικά να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ.


Οι κοινές ρωσοτουρκικές περιπολίες αναμένεται να αρχίσουν την Τρίτη σε βάθος 10 χιλιομέτρων (6 μίλια) στη Συρία, αλλά ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και σε βάθος μόλις 7 χιλιομέτρων (4 μίλια), μετά από συνομιλίες τριών ημερών με τη ρωσική αντιπροσωπεία που πραγματοποίηθηκαν στην Άγκυρα, επιδιώκοντας συμφωνία για συνεργασία.


"Η απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συρία ήταν για το μεγάλο συμφέρον της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν», δήλωσε ο Nicholas Danforth, από τη Γερμανική δεξαμενή σκέψης Marshall. "Ωστόσο, η μακρόχρονη υποστήριξη της Ρωσίας για την αποκατάσταση της κυριαρχίας του Συριακού καθεστώτος θα έρθει σε άμεση σύγκρουση με την επιθυμία της Τουρκίας να προβάλει τα συμφέροντα και την επικράτειά της στη βόρεια Συρία", δήλωσε.



Η Ρωσία είναι ο ισχυρότερος διεθνής υποστηρικτής του Σύριου Πρόεδρου Μπασάρ αλ Ασάντ, ενώ η Τουρκία υποστήριξε τους επαναστάτες που πολέμησαν για χρόνια να τον ανατρέψουν.

Την Τρίτη, οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύριοι αντάρτες δήλωσαν ότι είχαν αιχμαλωτίσει άγνωστο αριθμό Σύριων στρατιωτικών κοντά στο Τελ Χάουα, στην ύπαιθρο γύρω από τον Ras al Ain. Ένας εκπρόσωπος των ανταρτών είπε ότι το YPG δεν είχε αποσυρθεί πλήρως από την περιοχή των συνόρων και ότι αναμενόταν ένας νέος γύρος συγκρούσεων.



Διαβάστε περισσότερα:
https://ereunitiko.blogspot.com/2019/...






#τουρκια #συρια #κουρδοι #κυρωσεις #Τραμπ #Ρωσια #τελευταια #νεα #πολεμος #χαρτης #σημερα #ειδησεις #συριακος #στρατος

Δεν υπάρχουν σχόλια: