Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Η Γαλλία προσφέρει δύο περιπολικά σκάφη OPV 50 στην Κύπρο #Γαλλία #Κύπρο...



Αν σας άρεσε το βίντεο, κάντε like και εγγραφείτε στο κανάλι μας.
Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις:
https://www.youtube.com/playlist?list...
Η Γαλλία πιέζει για την πώληση δύο περιπολικών σκαφών στην Κύπρο, αναφέρει η γαλλική la tribune σημειώνοντας πως αυτή η προοπτική, ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ, είναι περίπλοκη αλλά πιθανή.
«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπει στον πειρασμό για την απόκτηση δύο περιπολικών σκαφών (OPV 50) που κατασκευάζει η Kership, της κοινοπραξίας Piriou and Naval Group, για ποσό που εκτιμάται στα 75 εκατομμύρια ευρώ; Το Παρίσι σπρώχνει, αλλά η Λευκωσία εξακολουθεί να αμφιταλαντεύεται πιθανώς για οικονομικούς λόγους», αναφέρει το δημοσίευμα. Κι όμως, συνεχίζει, η Κύπρος επιθυμεί να συνάψει συμφωνία με τη Γαλλία


για να καταστήσει τη ναυτική βάση στο Μαρί μια τακτική βάση για τον ελλιμενισμό των γαλλικών πολεμικών πλοίων. «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι στις 15 Μαΐου 2019, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης και η Υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων Φλωρένς Παρλύ υπέγραψαν σχετική επιστολή. Στο πλαίσιο αυτό, η Κύπρος σχεδιάζει να διευρύνει τη ναυτική βάση του Μάρι».

«Το Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να εμπλακεί, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η Λευκωσία θα κάνει μια χειρονομία και μια σαφή επιλογή υπέρ της Γαλλίας και των περιπολικών της. Αυτό δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει. Σκοπός του Kership OPV 50 (58,2 μέτρων, 550 τόνων) είναι η πραγματοποίηση επιχειρήσεων επιβολής του νόμου στη θάλασσα και η παρακολούθηση των ακτών και της ΑΟΖ, χάρη στην ευελιξία και ισχυρή αντοχή. Η Γαλλία, η οποία σίγουρα θα πρέπει να καταβάλει προσπάθεια για την πρότασή της για πιστώσεις και εγγυήσεις, πρέπει να αποφασίσει γρήγορα. Αυτό, διότι το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιταλία, βρίσκονται σε επιφυλακή και αναζητούν επίσης την ευκαιρία να αξιοποιήσουν προς όφελός τους την άμυνα της Κύπρου και τους φυσικούς της πόρους, συμπεριλαμβανομένων των υποσχόμενων πεδίων φυσικού αερίου που επιθυμεί η Τουρκία.

«Η Γαλλία παραμένει προς το παρόν υπέρ της Κύπρου. Έτσι, η φρεγάτα Οβέρν σταμάτησε στο λιμάνι της Λάρνακας στις 10 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, στις 12 Οκτωβρίου, η Γαλλία συμμετείχε σε ναυτικές ασκήσεις με φρεγάτα Lafayette στα κυπριακά ύδατα, ύστερα από την αποστολή ενός σκάφους γεώτρησης από την Τουρκία προς την περιοχή αυτή».
Ακολούθως, ο αρθρογράφος της La Tribune αναφέρει πως οι εξαγωγές της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας στην Κύπρο παραμένουν πολύ μέτριες. «Κατά την περίοδο 2009-2018, η Γαλλία εξήγαγε μόνο 39,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 19,4 εκατ. ευρώ το 2018».

Πηγές:
https://www.latribune.fr/entreprises-...

https://www.sigmalive.com/news/energi...

#Γαλλία #Κύπρος #πολεμικο #πλοιο # OPV #ναυτικό #νεο #Cyprus #πλοια #ανοικτης #θαλασσης #ναυτικη #βαση #κυπρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: