Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Έρχονται και #heron #uav στην #Ελλάδα - θωρακίζεται το #Αιγαίο #μη #επαν...



Drones με leasing από το Ισραήλ αποκτά η Ελλάδα



Προχωρεί το θέμα της απόκτησης των Mη Επανδρωμένων Αεροσκαφών «HERON» από το Ισραήλ με τη μέθοδο του leasing. 

αλλάζουν τα δεδομένα ελέγχου και επιτήρησης στο Αιγαίο.

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση 2 UAV's για τρία χρόνια έναντι συνολικά 39 εκατομμυρίων ευρώ, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, την εκπαίδευση των χειριστών και τη συντήρηση των αεροσκαφών.



Τα heron uav είναι Ισραηλινής κατασκευής Μη Επανδρωμένα, τα οποία καλύπτουν όλες τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων στον συγκεκριμένο τομέα.

Έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια από την Frontex στον Ελληνικό εναέριο χώρο στα πλαίσια της επιτήρησης των θαλάσσιων οδών ενάντια στο λαθρεμπόριο και για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών. 



Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εγκριθεί η συμφωνία από το κοινοβούλιο και τους πρώτους μήνες του 2020 η Πολεμική Αεροπορία να τα έχει στη διάθεσή της.



Επιδόσεις: πετούν συνεχώς έως και 52 ώρες

Ύψος: 35.000 πόδια. 

Ταχύτητα: 207 χλμ την ώρα. 

Μεταδίδουν από μεγάλο ύψος στο κέντρο επιχειρήσεων «ζωντανή» εικόνα σε ακτίνα τουλάχιστον 30 μιλίων περιμετρικά από το σημείο που πετούν.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη από τα ανατολικά Ελληνικά θαλάσσια σύνορα μπορούν να μεταδίδουν εικόνα από τα Τουρκικά εδάφη σε βάθος 30 μιλίων με πλήρη ευκρίνεια με χρήση θερμικής κάμερας υψηλής τεχνολογίας. 

Μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια, για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, να συνεισφέρουν σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης αλλά και ελέγχου κάθε παράνομης δραστηριότητας στις Ελληνικές θάλασσες.



Το κόστος χρήσης των HERON θα είναι ελάχιστο σε σχέση με άλλα εναέρια μέσα που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την επιτήρηση του Αιγαίου.





 Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:https://www.youtube.com/playlist?list=PLPI2sMFc9Mgpkr7O0f2tkAP_9rg3yC7Z-



Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις: https://www.youtube.com/playlist?list=PLPI2sMFc9MgpbMo0IWNMhC4sVdAux--rG



#heron #uav #greece #μη #επανδρωμένο #αεροσκάφος #Ελλάδα

#Ισραήλ #πολεμική #αεροπορία #Αιγαίο #Τουρκία #θαλάσσια #σύνορα 


Δεν υπάρχουν σχόλια: