Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ο ινδορωσικός πύραυλος BrahMos σε Su-30MKI #BrahMos #πυραυλος #su #MKI #...





Αν σας άρεσε το βίντεο, κάντε like και εγγραφείτε στο κανάλι μας.
Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις:
https://www.youtube.com/playlist?list...
O BrahMos με την ονομασία PJ-10 είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος cruise μέσου βεληνεκούς που μπορεί να εκτοξευθεί από υποβρύχιο, πλοίο, αεροσκάφος ή την επιφάνεια του εδάφους.



Είναι ο ταχύτερος υπερηχητικός πύραυλος cruise στον κόσμο. Πρόκειται για μια κοινοπραξία μεταξύ της NPO Mashinostroyeniya της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Οργανισμού Έρευνας και Ανάπτυξης της Άμυνας (DRDO) της Ινδίας, οι οποίοι μαζί σχημάτισαν τη BrahMos Aerospace.




Βασίζεται στο ρωσικό πύραυλο cruise P-800 Oniks και σε άλλες παρόμοιες τεχνολογίες ρωσικών πυραύλων cruise . Το όνομα BrahMos είναι ένας συνδυασμός που αποτελείται από τα ονόματα δύο ποταμών, τον Brahmaputra της Ινδίας και τον Moskva της Ρωσίας.

Είναι ο ταχύτερος στον κόσμο αντιπλοικός πύραυλος cruise σε λειτουργία. Η Ινδία ήθελε το BrahMos να βασίζεται σε ένα πύραυλο cruise μεσαίας εμβέλειας όπως το Granit P-700. Η κατασκευή του βασίζεται στον ρωσικό πύραυλο και η καθοδήγηση των πυραύλων αναπτύχθηκε από την BrahMos Aerospace.

H επιτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης του πυραύλου BrahMos από μαχητικό αεροσκάφος Su-30MKI στις 22 Μαΐου 2019 αποτελεί μια σημαντική επίδειξη δύναμης από το Δελχί εναντίον δυνητικών αντιπάλων του, με τις ικανότητες του πυραύλου που εκτοξεύθηκε από το κύριο μαχητικό, να πλήξει εχθρικά πολεμικά πλοία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και συγκεντρώσεις στρατευμάτων πολύ πιο πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας.

Η BrahMos τέθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία το 2006 μετά από κοινό αναπτυξιακό έργο της Ινδίας και της Ρωσίας, ενώ η πρώτη είναι σήμερα ο μόνος φορέας εκμετάλλευσης της πλατφόρμας. Ο υπερηχητικός πύραυλος είναι εξαιρετικά ευέλικτος, με τις περισσότερες παραλλαγές να είναι ικανές να υπερβαίνουν τις ταχύτητες των 3 Mach , οι οποίες, ενώ είναι πιο αργές από τα 4 Mach των κινεζικώνν YJ-12, είναι ταχύτερες από τις ανάλογες των δυτικών πυραύλων.

Οπως είπαμε η πλατφόρμα βασίζεται στο ρωσικό P-800 Oniks που τέθηκε σε λειτουργία τέσσερα χρόνια πριν, το 2002. Αρχικά το BrahMos προοριζόταν κυρίως για το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό, παρέχοντας ένα ισχυρό σύγχρονο οπλο για τους Ινδικούς καταστροφείς. Κινητοί εκτοξευτές εδάφους για τους πυραύλους έχουν αναπτυχθεί από τότε για τον Ινδικό Στρατό, με τους πρώτους από αυτούς να εισέρχονται σε υπηρεσία το 2007.

Μια παραλλαγή της Πολεμικής Αεροπορίας του BrahMos που σχεδιάστηκε για να μεταφερθεί από το Su-30MKI ήταν η πιο πρόσφατη εξέλιξη του προγράμματος πυραύλων. Η ινδική Πολεμική Αεροπορία σήμερα εξοπλίζει μια δωδεκάδα μοίρες ελίτ δικινητήριων μαχητικών, με τον Brahmos ο οποίος είναι μακράν ο πιο ισχυρός στο απόθεμά της.

Παρόλο που κάνει χρήση ενός αεροσκάφους που προορίζεται κυρίως για αεροπορική υπεροχή, τα υψηλά χαρακτηριστικά απόδοσης και οι ισχυροί αισθητήρες το καθιστούν εξίσου ικανό σε τόσο σε στόχους εναντίων εδάφους όσο και εναντίων πλοίων.

Τα διπλά καθίσματα του Su-30MKI του επιτρέπουν να φιλοξενεί τόσο τον πιλότο όσο και τον αξιωματικό του συστήματος όπλων. Η αύξηση του αριθμού των μαχητικών Su-30MKI που εξοπλίζονται με τον Brahmos οδήγησε την Ινδική Πολεμική Αεροπορία να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της προγραμματισμένης παραγγελίας της για μαχητικά του συγκεκριμένου τύπου για να εξασφαλίσει ότι υπάρχουν επαρκείς μονάδες διαμορφωμένες για επιχειρήσεις στον αέρα ή αλλού.

Το Su-30MKI είναι ένα προηγμένο παράγωγο του μαχητικού εναέριας υπεροχής Su-27 Flanker και παράγεται από κοινού από την Ινδία και τη Ρωσία και συναρμολογείται επί του παρόντος στην Ινδία με άδεια.

Ο Ινδός Υπουργός Άμυνας ανέφερε σχετικά με την εκτόξευση του BrahMos από το μαχητικό Su-30MKI: «Η IAF έγινε η πρώτη Πολεμική Αεροπορία παγκοσμίως που πέτυχε να εκτοξεύσει με επιτυχία έναν πύραυλο αέρος - επιφανείας ταχύτητας 2,8 Mach εναντίον θαλάσσιου στόχου στις 22 Νοεμβρίου 2017. Η σημερινή ήταν η δεύτερη τέτοια ζωντανή εκτόξευση του όπλου και στέφθηκε από επιτυχία χάρη στην ειδική υποστήριξη του Ινδικού ναυτικού που εξασφάλισε τη διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού πλοίων παρακολούθησης για να εξασφαλιστεί η απόσταση ασφαλείας.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση της έκδοσης αέρος-εδάφους του BrahMos σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2017 πάνω από τον κόλπο της Βεγγάλης.

Η παραλλαγή του εκτόξευόμενου από αέρα πυραύλου με ταχύτητα 2,8 Mach είναι οριακά πιο αργή από εκείνη που αναπτύχθηκε από τα ινδικά πολεμικά πλοία, που μπορούν να ξεπεράσουν τα 3 Mach.
Δείτε περισσότερα εδώ:
https://ereunitiko.blogspot.com/2019/...
#πυραυλοι #brahmos #BrahMos #Su #MKI #ινδια #ρωσια #κατασκευη #διαθετει #κρουζ #cruise #Hypersonic #Missile #Indian


Δεν υπάρχουν σχόλια: