Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Καθέλκυση του πρώτου κυπριακού Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης


To πρώτο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης της Κυπριακής Δημοκρατίας λίγο πριν την τελετή καθέλκυσης. (maxhdefence)

Στο Ισραήλ μετέβη σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Avigdor Liberman και στη συνέχεια παρέστη στην τελετή καθέλκυσης του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης κλάσης Sa’ar 62 που αποκτά η Διοίκηση Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς μέσω διακρατικής συμφωνίας αξίας €44 εκατ.

Το πλοίο με μέγιστο εκτόπισμα 500 τόνων φέρει πλευρικό αριθμό P61 και διαθέτει σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό επιτήρησης καθώς και δυνατότητα εξοπλισμού με σύστημα κατευθυνομένων βλημάτων μελλοντικά.

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, το σκάφος θα παραδοθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2018 ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται η ολοκλήρωση ακόμα δύο διαγωνισμών για την προμήθεια δύο πρόσθετων περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης καθώς και δύο ταχύπλοων περιπολικών σκαφών, χωρίς να αποκλείεται και η άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης για την απόκτηση και δεύτερου πλοίου από τα Ισραηλινά Ναυπηγεία στη Χάιφα.

Ο πρωραίος τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού Τyphoon RW με πυροβόλο 23mm της Rafael.

Παράλληλα ολοκληρώνεται η μελέτη για την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί ώστε να αναβαθμιστούν οι δυνατότητες υποδοχής πλοίων μεγαλύτερου εκτοπίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΛΑΣΙΑ (A620) ελλιμενίζεται στον λιμένα Λεμεσού λόγω αυτού ακριβώς του περιορισμού.

Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (maxhdence).

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: