Την άμεση απειλή στην περίπτωση που τελικά η Τουρκία πάρει τους S-400, ακόμα και ενός νέου πραξικοπήματος, επισείει ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος και στρατηγικός αναλυτής της εφημερίδας Habertürk, ο Ftih Atalaylı, τονίζοντας πως οι βασικές αμυντικές υποδομές της Τουρκία είναι νατοϊκές και αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια και την ενότητα της χώρας.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ και κυρίως οι ΗΠΑ δεν θα κάτσουν με «σταυρωμένα τα χέρια» με την εγκατάσταση στην Τουρκία του ρωσικού πυραυλικού συστήματος και όπως τονίζει, υπάρχει ο τρόπος να αντιδράσουν σε αυτή την εξέλιξη και καθώς το τουρκικό καθεστώς παίρνει στροφές 180 μοιρών, θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της χώρας.

Ο Ftih Atalaylı δεν διστάζει να επισείσει τον κίνδυνο ενός νέου πραξικοπήματος οργανωμένο από το Βαθύ Κράτος της Δύσης και των ΗΠΑ και αυτή την φορά τα πράγματα δεν θα είναι όπως στο πρώτο πραξικόπημα, για το οποίο όπως είναι γνωστό πολλοί έκαναν λόγο για προσχεδιασμένο πραξικόπημα.

Κάνοντας μια αναδρομή στην προσπάθεια της Τουρκίας να αποκτήσει ένα νέο πυραυλικό αμυντικό σύστημα, ανέφερε ότι επί δυο χρόνια διαπραγματεύσεις με την Κίνα κατέρρευσαν εξ αιτίας πολλών αντιδράσεων και θέτει το ερώτημα γιατί ενώ αρνήθηκε η Κίνα, αυτή την φορά η Ρωσία δέχτηκε να πουλήσει του πυραύλους. Τι παιχνίδι παίζεται ;

Συνοψίζοντας ο Ftih Atalaylı προειδοποιεί για τους κινδύνους από την εγκατάσταση των S-400 που αν τελικά εγκατασταθούν σε τουρκικό έδαφος, όπως δείχνουν οι ενδείξεις, τότε με λίγα λόγια θα γίνει το… έλα να δεις!  πηγη