Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ελλάδα - ΗΠΑ Οι φρεγάτες MMSC #Ελλαδα #ΗΠΑ #νεες #φρεγατες #MMSC #πν #π...





Αν σας άρεσε το βίντεο, κάντε like και εγγραφείτε στο κανάλι μας.
Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Πληροφορίες στο διαδίκτυο λένε ότι έδωσε απάντηση η αμερικανική πλευρά στην Ελλάδα αναφορικά με το αίτημα που είχε αποστείλει για παροχή πληροφοριών για τιμή και διαθεσιμότητα αναφορικά με τις φρεγάτες MMSC (Multi-Mission Surface Combatant).


Ποιες είναι οι MMSC


Ο Multi-Mission Surface Combatant (MMSC) είναι ένα θανατηφόρο και εξαιρετικά ευέλικτο πολεμικό επιφάνειας πολλαπλών αποστολών ικανό να λειτουργήσει παράκτια και σε ανοιχτή θάλασσα. Σχεδιάστηκε από την καρίνα για να αντιμετωπίσει σύγχρονες απειλές θαλάσσιας και οικονομικής ασφάλειας.





Το MMSC περιλαμβάνει τις αποδεδειγμένες δυνατότητες του US Littoral Combat Ship και την εγγενή ευελιξία του σκάφους Freedom-variant για να καλύψει τις μοναδικές θαλάσσιες απαιτήσεις των διεθνών πολεμικών ναυτικών. Το πολεμικό επιφανείας Πολλαπλών Αποστολών έχει εμβέλεια 5.000 ναυτικών μιλίων και μπορεί να φτάσει ταχύτητες άνω των 30 κόμβων. Θα βασισθεί στο σκάφος 118 μέτρων του Freedom-variant Littoral Combat Ship και θα χρησιμοποιεί το ίδιο συνδυασμένο σύστημα πρόωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Με την αποδεδειγμένη καταγωγή του συστήματος διαχείρισης μάχης, το MMSC του Lockheed Martin έχει τη διαλειτουργικότητα που απαιτείται για τους σημερινούς ελιγμούς των κοινών και των συμμαχικών ναυτικών δυνάμεων. Σε συνδυασμό με το πιο εξελιγμένο θαλάσσιο ελικόπτερο παγκοσμίως, το MH-60R SEAHAWK®, το MMSC θα έχει μια ισχυρή ικανότητα αποστολής κατά των υποβρυχίων που είναι πλήρως διαλειτουργική με το Ναυτικό των ΗΠΑ και τους συνεργάτες του συνασπισμού (ΝΑΤΟ).



Το MMSC χρησιμοποιεί το COMBATSS-21 Combat Management System, το οποίο είναι κατασκευασμένο από τη βιβλιοθήκη λογισμικού συστήματος Aegis Combat System. Το ολοκληρωμένο σύστημα μάχης MMSC αξιοποιεί την εγχώρια (ΗΠΑ) LCS ενσωμάτωση του πυροβόλου 57 χιλιοστών Mk110 και του SeaRAM και επεκτείνει την ικανότητα πολλαπλών αποστολών μέσω της ενσωμάτωσης των πυραύλων επιφανείας-επιφάνειας Over-The-Horizon, απομακρυσμένων όπλων 20 χιλ., νέο ραντάρ ελέγχου πυρκαγιάς και ένα εμπρόσθιο κεντρικό σύστημα 8 κυψελών MK 41 Vertical Launch System εξοπλισμένο με RIM-162 εξελιγμένους Sea Sparrow. Το MMSC είναι επίσης εξοπλισμένο με το AN / SLQ-25 Torpedo Defense σύστημα.



Λειτουργικό και αναπτυγμένο σήμερα με το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. ως το κύριο αντιυποβρυχιακό και έναντιων μονάδων επιφανείας σύστημα για ανοικτές ωκεάνιες και παραθαλάσσιες ζώνες, το ελικόπτερο MH-60R SEAHAWK® είναι το πιο προηγμένο θαλάσσιο ελικόπτερο στον κόσμο.

Είναι το πιο ικανό ναυτικό ελικόπτερο διαθέσιμο σήμερα σχεδιασμένο για να λειτουργεί από φρεγάτες, καταστροφείς, cruisers και αεροπλανοφόρα.




Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr από την ΓΔΑΕΕ η ενημέρωση περιλαμβάνει προσφορά 4 φρεγατών με ένα συνολικό τίμημα 2 δισ.€ ενώ η αμερικανική πρόταση περιλαμβάνει τη ναυπήγηση και των τεσσάρων πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία.


Η πρόταση των MMSC βασίζεται στα πλοία που πρόκειται να προμηθευτεί το Ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας.


Τα σκάφη που προσφέρονται στο ΠΝ θα διαθέτουν δύο 8πλες συλλογές κάθετα εκτοξευόμενων βλημάτων Mk-41 για 16 βλήματα SM-2 (ή 64 ESSM), 8 βλήματα Harpoon block II, σύστημα εγγύς αμύνης SeaRAM πυροβόλο OTO Melara των 76 χλστ. ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης TRS-4D AESA, σύστημα πληροφοριών μάχης COMBATSS-21, και σύστημα άμυνας τορπιλών AN/SLQ-25.


Ακόμη το σκάφος θα είναι πλήρως συμβατό με το ελικόπτερο MH-60R SEAHAWK (τέσσερα εκ των οποίων πρόκειται να παραγγείλει το ΠΝ πριν το τέλος του χρόνου, άραγε τυχαίο;) και ικανότητα μετάδοσης δεδομένων Link 16.


Η αμερικανική προσφορά αναμφισβήτητα αποτελεί «σφήνα» στη γαλλική λύση για τις δύο φρεγάτες FTI.


Πηγές:


https://www.lockheedmartin.com/en-us/...


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia...

#Ελλαδα #ΗΠΑ #νεες #φρεγατες #MMSC #πν #πολεμικο #ναυτικο #Αιγαιο #Τουρκια #Ανατολικη #μεσογειος #MH60R #SEAHAWK

Δεν υπάρχουν σχόλια: