Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Τριμερής #Ελλάδα #Κύπρος #Αίγυπτος στην Αθήνα #συμμαχία #άσκηση #μέδουσα...





Αν σας άρεσε το βίντεο, κάντε like και εγγραφείτε στο κανάλι μας.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Την ώρα που ανοιχτά της Κρήτης και νοτίως της Πελοποννήσου, συνεχίζεται η μεγάλη αεροναυτική άσκηση Μέδουσα 9, συναντήθηκαν οι υπουργοί Άμυνας και συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία καταδικάζουν την παράνομη δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και την εισβολή στη Συρία από την Τουρκία.

Στην άσκηση συμμετέχουν ελληνικά και αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, υποβρύχια και το ελικοπτεροφόρο Gamal Abdel Nasser.




Οι υπουργοί Άμυνας των τριών Χωρών, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Mohamed Ahmed Zaki και Σάββας Αγγελίδης ζήτησαν την άμεση παύση των παράνομων τουρκικών ερευνητικών δραστηριοτήτων στην Κυπριακή ΑΟΖ και ζήτησαν το σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στις θαλάσσιες ζώνες της, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και την UNCLOS. Επίσης επέκριναν τις τουρκικές παραβιάσεις του Ελληνικού Εναερίου Χώρου και Χωρικών Υδάτων, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Στην κοινή τους δήλωση οι υπουργοί αποδοκίμασαν την τουρκική εισβολή στη Συρία και την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργήσει με αποτέλεσμα την αύξηση των μεταναστευτικών ροών και δυναμιτίζει την πρόοδο που είχε μέχρι τώρα επιτευχθεί από τον Παγκόσμιο Συνασπισμό στην καταπολέμηση του Da’esh,το οποίο παραμένει απειλή για την περιφερειακή, ευρωπαϊκή και διεθνή ασφάλεια.

Οι υπουργοί Άμυνας αποφάσισαν την περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής τους συνεργασίας στους τομείς της κυβερνοασφάλεια και της διαχείριση κρίσεων, όπως και τη συνέχιση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την επόμενη Τριμερή Συνάντηση να πραγματοποιείται στην Κύπρο το 2020.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «οι αναδυόμενες νέες προκλήσεις ασφαλείας και απειλές στην ευρύτερη περιοχή μας επιτάσσουν την κοινή εκτίμηση απειλών και την στενότερη συνεργασία των τριών χωρών μας προκειμένου να προστατεύσουμε τα κοινά μας συμφέροντα και να ενδυναμώσουμε την αμοιβαίως επωφελή στρατηγική μας συνεργασία».

Οι δηλώσεις του κ. Zaki ήταν: «Είναι ανάγκη η συνέχιση αυτής της συνεργασίας, για να μπορέσουμε έτσι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της Άγκυρας και να εξασφαλίσουμε τα δικά μας κοινά συμφέροντα».

Ο κ. Αγγελίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους δύο υπουργούς «για τη σθεναρή και σταθερή υποστήριξη των χωρών τους στον δίκαιο αγώνα μας».

Στοιχεία από:
https://www.onalert.gr/

#Ελλάδα #Κύπρος #Αίγυπτος #συμμαχία #άσκηση #μέδουσα #τριμερης #μαχητικα #αεροσκαφη #παραβιασεις #πολεμικα #Τουρκια #Συρια #εισβολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: