Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Έρχονται Ελληνικά αντίμετρα και #μη #επανδρωμένα #αεροσκάφη #uav #Ελλάδ...



Αν σας άρεσε το βίντεο, κάντε like και εγγραφείτε στο κανάλι μας.
Δείτε περισσότερες ειδήσεις από το κανάλι μας εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις:
https://www.youtube.com/playlist?list...

Αποφασίζει επιτέλους να προχωρήσει δυναμικά το θέμα της εγχώριας παραγωγής ελληνικών αντιμέτρων αλλά και Μη Επανδρωμένων Οχημάτων η Αθήνα, σαν απάντηση στις προκλήσεις των τουρκικών uav στο Αιγαίο, πριν η νέα απειλή διογκωθεί. Σημειώνουμε εδώ ότι η Τουρκία έχει κάνει αξιόλογες προόδους στον συγκεκριμένο τομέα και μάλιστα εξοπλίζει σταδιακά τα εν λόγω μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία είδαμε να επιχειρούν τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε την Πέμπτη σε Ημερίδα με θέμα: «Μη επανδρωμένα Οχήματα, Συστήματα και Τεχνολογίες»

Διαβάζουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα σε Ημερίδα με θέμα: «Μη επανδρωμένα Οχήματα (UxV’s), Συστήματα και Τεχνολογίες», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Στην Ημερίδα που οργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής Αμυντικής και Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ), έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, καθώς κι από την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα.

Αντικειμενικός σκοπός της Ημερίδας ήταν να διευκολυνθούν επαφές ως βάση περαιτέρω εθνικών συνεργασιών έρευνας και τεχνολογίας στον τομέα των μη επανδρωμένων οχημάτων.

Την Ημερίδα προλόγισαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης.

Κατά τις εργασίες της Ημερίδας, εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων παρουσίασαν θέματα επιχειρησιακών απαιτήσεων, εν εξελίξει διεθνή προγράμματα, καθώς και θέματα κανονιστικού πλαισίου σχετιζόμενα με το αντικείμενο.

Εκπρόσωποι της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής - ερευνητικής κοινότητας, με συναφή δραστηριότητα και εμπειρία, παρουσίασαν τεχνολογικές δυνατότητες, εξελίξεις και διαπιστώσεις από τη συμμετοχή σε συναφή προγράμματα έρευνας, τεχνολογίας και ανάπτυξης, ενόψει και των εξελίξεων αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.

http://www.mod.mil.gr/yetha/symmetohi...

Επισημαίνουμε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που ασχολήθηκαν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αφού οι σχετικές έρευνες ξεκίνησαν από το 1979.



Η Χώρα μας έχει προχωρήσει πολύ στον συγκεκριμένο τομέα αφού ερευνητικές ομάδες Ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει αξιόλογα μη επανδρωμένα οχήματα όπως το RX-4 του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονικής με δυνατότητες περιπολίας, έρευνας και διάσωσης, χαρτογράφησης, επιθεώρησης, φύλαξης και άλλες.



Η παραγωγή ενός Ελληνικού μη επανδρωμένου οχήματος, το οποιο θα γίνει σταδιακά και οπλισμένο σε συνδιασμό με Ελληνικής κατασκευής ραντάρ όπως το ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ που παρουσιάσαμε πρόσφατα από αυτό το κανάλι θα καλύψει πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο τον συγκεκριμένο τομέα του εντοπισμού και της αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, παράλληλα δε θα αυξηθεί η ικανότητα αποτροπής και θα τονώσουμε και την Εθνική οικονομία.

#uav #μη #επανδρωμενα #αεροσκαφη #drones #αεροπορια #αμυντικη #βιομηχανια #εγχωρια #ρανταρ #τηλεμαχος #πολεμικη #αεροπορια #ucav


Δεν υπάρχουν σχόλια: