Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι τη Δευτέρα στην Κύπρο


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, πρόκειταινα πετάξει τη Δευτέρα στην Κύπρο για να συμμετάσχει σε τριμερή σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο κρατών και της Ελλάδας. Το κρατικό πρακτορείο Mena,ανέφερε ότι η επερχόμενη διάσκεψη κορυφής θα περιλαμβάνει συνομιλίες για το συντονισμό των στάσεων καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών όσον αφορά την πολιτική, την οικονομία και το εμπόριο, την ασφάλεια και τον τουρισμό.
 
Στη συνάντηση θα γίνουν, επίσης, συζητήσεις για περιφερειακά θέματα, όπως είναι η κρίση στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.
Η επικείμενη τριμερής συνάντηση θα είναι η πέμπτη  στη διάρκεια των τελευταίων ετών.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο τον Νοέμβριο του 2014, η δεύτερη στη Λευκωσία τον Απρίλιο του 2015 και η τρίτη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2015.
Κατά τη διάρκεια της τέταρτης τριμερούς συνόδου κορυφής στο Κάιρο, το περασμένο έτος, οι τρεις χώρες συμφώνησαν να συνεργασθούν για να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση, θέτοντας το θέμα αυτό ως προτεραιότητά τους.
 
(Στοιχεία από AhramOn Line)
 
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: