Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΕΣΚΑΣΕ… το ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ! ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ οι Τούρκοι


Ισχυροποιείται η Κυπριακή Δημοκρατία με τη συμμετοχή της στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία, PESCO, έχοντας στα χέρια της ένα ισχυρό χαρτί το οποίο εξουδετερώνει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για εγγυήσεις της ασφάλειας της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό, όπως επισήμανε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

***ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΙΝΗΣΕΙΣ Π Α Ν Ι Κ Ο Υ! ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!

Tη Δευτέρα έγινε στις Βρυξέλλες το πρώτο βήμα ενός φιλόδοξου στόχου για μια ενιαία αμυντική ένωση με τη συμμετοχή 23 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένων της Κύπρου και της Ελλάδας. Ο ΠτΔ τόνισε πως η νέα αυτή εξέλιξη εξουδετερώνει επί της ουσίας τους τουρκικούς ισχυρισμούς στο κεφάλαιο εγγυήσεις και ασφάλεια.

***ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ για το HELLASFORCE που Αποκάλυψε το ΣΧΕΔΙΟ την ώρα που ΟΛΑ τα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ Σιωπούσαν…

Ως γνωστό, η Άγκυρα στήριζε τη θέση της στη διατήρηση εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο στο ότι θα της παρείχε ασφάλεια από εξωτερικούς κινδύνους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην PESCO, σημαίνει ότι θα υπάρχουν ευρωπαϊκές δυνάμεις για να παρέχουν ασφάλεια και δεν χρειάζονται οι τουρκικές.

Η θέση της Κύπρου ενισχύεται και από το γεγονός ότι χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία εμφανίζονται από καιρό πρόθυμες να συνεργαστούν με τη Λευκωσία, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους στην περιοχή.

Αν και οι θετικές προοπτικές που διανοίγονται, δεν αμφισβητούνται, «ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα», έλεγε στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ» έγκυρη κοινοτική πηγή, παραπέμποντας σε δύο μεγάλα αγκάθια, με επίκεντρο τον πρωτεύοντα ρόλο που εξακολουθεί να διαδραματίζει το ΝΑΤΟ στον αμυντικό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που εκ των πραγμάτων δίνει λόγο στην Τουρκία.

Όπως επεσήμανε η ίδια πηγή, για την PESCO θα ισχύσει ό,τι ισχύει εδώ και μια περίπου δεκαετία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με το ΝΑΤΟ. Δηλαδή, θα ισχύσει η ρήτρα της Συμπληρωματικότητας (complementarity), με βάση την οποία οι όποιες δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν «συμπλήρωμα» της βορειοατλαντικής συμμαχίας, οργανισμό στον οποίο η Τουρκία έχει ως γνωστόν εξέχουσα θέση.

Η χθεσινή απόφαση στις Βρυξέλλες, στη Λευκωσία πέρασε μέσα από τη δίνη του προεκλογικού κλίματος. Το κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίστηκε ενθουσιασμένο από την εξέλιξη, το στρατόπεδο Νικόλα Παπαδόπουλου χαιρέτισε το γεγονός ασκώντας κριτική προς την πλευρά του ΠτΔ, ενώ το ΑΚΕΛ στάθηκε επικριτικά στη συμμετοχή της Κύπρου.

***ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΙΝΗΣΕΙΣ Π Α Ν Ι Κ Ο Υ! ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!

***ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ για το HELLASFORCE που Αποκάλυψε το ΣΧΕΔΙΟ την ώρα που ΟΛΑ τα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ Σιωπούσαν…


https://hellasforce.com/2017/11/14/%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια: