Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

«Ζήλεψαν» οι κατοχικές δυνάμεις τις προμήθειες της Ε.Φ. και παραγγέλνουν νέο φορητό οπλισμό [vid]


Ζήλεψαν οι κατοχικοί από τις διευρυμένες προμήθειες της Ε.Φ. σε φορητό οπλισμό και άλλα οπλικά συστήματα, καθώς καταδρομείς εμφανίστηκαν με τα καταξιωμένα βελγικά SCAR Mk16 & 17, καθώς και ισραηλινά Tavor, κι αποφάσισαν να κάνουν κι αυτοί το κομμάτι τους…

Έτσι μετά την Εθνική Φρουρά η οποία σταδιακά περνά στην μετά G3 (7,62×51) εποχή και οι κατοχικές δυνάμεις σχεδιάζουν την σταδιακή απόσυρση παρτίδων G3, όσο και κάποιων G33 (5,56×45) παραγέλλνοντας 2.500 νέα τυφέκια εφόδου τουρκικής κατασκευής της εταιρείας Kalekalip, υπό την κωδική ονομασία MPT-76 που ουσιαστικά σημαίνει «Εθνικό Τυφέκιο Πεζικού», που μόνο εθνικό δεν είναι καθώς σύμφωνα με ειδικούς οπλουργούς αποτελεί κακέκτυπο του γερμανικού HK 416 της Heckler & Koch.

Το πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» επιβεβαιώνει πως το κατοχικό καθεστώς της «ΤΔΒΚ» έχει παραγγείλλει 2,500 τυφέκια του τύπου σε διαμέτρημα ΝΑΤΟ 7,62×51. Το συγκεκριμένο τυφέκιο είναι τουρκικής παραγωγής και σχεδιασμού, και σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, η κρατική εταιρεία Mechanical and Chemical Industry Corporation (MKEK) και οι ιδιωτικές εταιρείες εξοπλισμών Kalekalip και Sarsilmaz, έχουν ήδη λάβει εντολές μαζικής παραγωγής κατόπιν εκταταμένων δοκιμών, τόσο σε εργαστηριακό στάδιο όσο και επί του πεδίου των ασκήσεων των τουρκικών δυνάμεων.

Η MKEK, Kalekalip και Sarsilmaz ετοιμάζονται για μαζική παραγωγή σε παρτίδες των 20.000, 15.000 και 10.000 τυφεκίων αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, η MKEK έχει παραδώσει 3.200 τυφέκια, ενώ 500 έχουν δοθεί για φύλαξη της Τουρκικής Προεδρίας, ένεκα και της πρόσφατης εμπειρίας του πραξικοπήματος. Η MKEK σχεδιάζει να παραδώσει τα υπόλοιπα το 2018.

Εξάλλου, περί τα 450 τυφέκια, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο έχουν παραδοθεί στη Σομαλία.

ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

«Μετά από επιτυχία σε 47 δοκιμές του ΝΑΤΟ, το τουφέκι MPT-76 οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν το νέο τυφέκιό τους ως ‘‘αποτελεσματικό όπως το G-3, τόσο αξιόπιστο όσο το AK-47 και πρακτικό όσο το Μ-16’’».

Διαθέτει δραστικό βεληνεκές μέχρι 600 μέτρα και είναι ικανό να ρίξει 700 σφαίρες ανά λεπτό, με ταχύτητα 800 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Το τυφέκιο μπορεί να βάλλει τόσο ημι-αυτόματα, όσο και αυτόματα με τον γεμιστήρα να έχει χωρητικότητα 20 σφαιρών στο διαμέτρημα 7,62×51 (ΝΑΤΟ). Στο MPT-76 μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν συμβατά παρελκόμενα σε ράγες picantinny, συμπεριλαμβανομένων και διοπτρών ημέρας και νυχτός.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το διαδικτυακό κανάλι στο Youtube Military Arms:
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: