Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Οι Κύπριοι της Ευρώπης αποθεώνουν Κοτζιά και αδειάζουν Αναστασιάδη!


Οι Κύπριοι της Ευρώπης αποθεώνουν Κοτζιά και αδειάζουν Αναστασιάδη!


Με μία επιστολή του ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας και Υπολοίπου Ευρώπης και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Ευαγόρας Μαυρομμάτης, ευχαριστεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά «για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξή» του προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Κύπρου, εκ μέρους όλων των Κυπρίων της διασποράς που αντιπροσωπεύει.
«Κύριε Υπουργέ» τονίζει ο κ. Μαυρομμάτης «να ξέρετε ότι ο απανταχού Ελληνισμός σας παρακολουθεί και σας θαυμάζει για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα υψίστης σημασίας εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, ιδιαίτερα για όσα έχουν διαδραματιστεί την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη, όπου ένεκα της δικής σας παρέμβασης, κατορθώσαμε να αποφύγουμε καταστροφικές και επικίνδυνες εξελίξεις».

Παράλληλα, στην επιστολή του προέδρου της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας και Υπολοίπου Ευρώπης, εκφράζεται εθνική περηφάνια και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Κοτζιά που βρίσκεται στο πηδάλιο των διαπραγματεύσεων καθώς και θερμή συμπαράσταση στη δύσκολη αποστολή του με την προσδοκία, όπως σημειώνεται, θετικής έκβασης των συνομιλιών μέχρι την τελική δικαίωση του ελληνισμού της Κύπρου, με την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.
Ολόκληρη η επιστολή:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας και Υπολοίπου Ευρώπης, μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, με την παρούσα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξή σας προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Κύπρου, εκ μέρους όλων των Κυπρίων της διασποράς που αντιπροσωπεύω.
Κύριε Υπουργέ, να ξέρετε ότι ο απανταχού Ελληνισμός σας παρακολουθεί και σας θαυμάζει για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα υψίστης σημασίας εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, ιδιαίτερα για όσα έχουν διαδραματιστεί την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη, όπου ένεκα της δικής σας παρέμβασης, κατορθώσαμε να αποφύγουμε καταστροφικές και επικίνδυνες εξελίξεις.
Με εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό σας, παρακολουθούμε με αγωνία την πορεία των διαπραγματεύσεων και αισθανόμαστε ότι με εσάς στο πηδάλιο θα περιφρουρηθούν τα συμφέροντα του ελληνισμού έναντι της αδιάλλακτης και επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας.
Προσδοκούμε στην θετική έκβαση των συνομιλιών μέχρι την τελική δικαίωση του ελληνισμού της Κύπρου, που συνίσταται στην αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στη Μεγαλόνησο, γεγονός που ελπίζουμε ότι θα «φρενάρει» και τις παράλογες τουρκικές απαιτήσεις στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.
Εκφράζοντας τη θερμή μας συμπαράστασή σας ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στη δύσκολη αυτή αποστολή σας.
Με σεβασμό και εθνική περηφάνια για το πρόσωπό σας
Ευαγόρας Μαυρομμάτης»
http://www.newsit.gr/kosmos/Oi-Kyprioi-tis-Eyropis-apotheonoyn-Kotzia-kai-adeiazoyn-Anastasiadi/693301

Δεν υπάρχουν σχόλια: