Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

«Αναξιόπιστη» η τουρκική πολεμική αεροπορία- Ρωσικά ΜΜΕ


Η τουρκική πολεμική αεροπορία και η αεροπορική συμμαχίαυπό των ΗΠΑ,  δεν  κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές στο προπύργιό τους στην Αλ Μπαμπ, λόγω της έλλειψης  εναέριας υποστήριξης  κατά το Σαββατοκύριακο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκτόπιση των στρατιωτών 
των τουρκικών δυνάμεων και των συμμάχων τους- αντάρτες της Συρίας- από  στρατηγικής σημασίας οικισμούς και υψώματα γύρω από την πόλη αυτή της Συρίας.
 
Οι (Ρώσοι) ειδικοί πιστεύουν ότι βασικός ρόλος για την απελευθέρωση της πόλης Αλ Μπαμπ αλλά και ολόκληρου του βόρειου τμήματος της χώρας θα μπορούσε να είναι η ρωσική πολεμική αεροπορία.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μαχητές του Daesh απέκρουσαν επίθεση του τουρκικού στρατού και των  συμμάχων του σε χωριό που βρίσκεται περίπου έξι χιλιόμετρα από την Αλ Μπαμπ.
Αυτό  έχει αρνητικές συνέπειες στην προσέγγιση της πόλης από τα ανατολικά  και στην περικύκλωσή της. Πολλά σημεία γύρω από την πόλη έχουν καταληφθεί εναλλάξ. 
Στην τελευταία προσπάθεια του τουρκικού στρατού, σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι στρατιώτες και εννέα τραυματίσθηκαν, συγχρόνως καταστράφηκαν άλλα δύο άρματα μάχης τύπου ‘Leopard 2’.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους λόγους της νέας αυτής τουρκικής ήττας στην Αλ Μπαμπ ήταν η έλλειψη εναέριας υποστήριξης.
 
Τα στοιχεία των αεροπορικών επιδρομών δεν εντυπωσιάζουν.
Τη Δευτέρα (χθες) οι εκπρόσωπο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ανέφεραν ότι τα αεροσκάφη τους κατέστρεψαν 14 στόχους του ‘Ισλαμικού κράτους’.
Την Κυριακή, όμως  στοιχεία για επιτυχή χτυπήματα δεν υπήρξαν, ενώ η Άγκυρα δήλωσε ότι βομβαρδίστηκαν 12 εγκαταστάσεις (του Daesh), σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα
«Η τουρκική πολεμική αεροπορία αποδείχθηκε αναξιόπιστη», γράφει η Izvestia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: