Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Απειλεί με πόλεμο η Τουρκία: «Η Κύπρος είναι τουρκική – Θα χυθεί αίμα»



Απειλεί με πόλεμο η Τουρκία: «Η Κύπρος είναι τουρκική – Θα χυθεί αίμα»

Σύμβουλος του Ερντογάν διαμηνύει πως η Μεγαλόνησος θα επιστραφεί μόνο με αίμα...

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμα διπλωματικό πόκερ για την επίλυση του Κυπριακού, οι Τούρκοι συνεχίζουν να δυναμιτίζουν τις συνομιλίες, επιβεβαιώνοντας πως δεν έχουν καμία πρόθεση να συμβάλουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.
Ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του Ερντογάν στο Κυπριακό, μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT HABER, βάζει τέλος στις ελπίδες όσων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει συζήτηση με τη Τουρκία για το Κυπριακό.

Ασκώντας κριτική στον Ακιντζί που δήλωσε ότι «ας ενταχθούμε πρώτα εμείς στην Ευρώπη και στην συνέχεια θα βοηθήσουμε την Ανατολία που μας παρείχε στο παρελθόν πολύτιμη υποστήριξη»ο Μπουλούτ είπε: «Η Ανατολία δεν έχει ανάγκη την βοήθεια της Ε.Ε. ούτε κάποιου άλλου . Στην πορεία για ένταξη στην Ε.Ε. η Τουρκία δεν χρειάζεται την βοήθεια και την καθοδήγηση της Κύπρου... Η ένταξη της ΤΔΒΚ στην Ε.Ε. και η μετάβαση των πολιτών της Τουρκίας στην Κύπρο με θεώρηση Schengen ποιους θα ωφελήσει; Τίθεται ένα τέτοιο ερώτημα».
Ο Μπουλούτ κλείνοντας τόνισε:
«Πως πήραμε πίσω την Κύπρο; Με τα αίματα των μαρτύρων. Αν στις χώρας της Ε.Ε., στην Αγγλία ή στην Γερμανία υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την επιστροφή της Κύπρου, θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο. Αν υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι είναι δυνατόν να αφαιρεθεί από την χώρα του Τούρκου η Κύπρος που πήραμε με τα αίματα των μαρτύρων, και είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο αντίτιμο, η Κύπρος στέκεται εκεί, ορίστε!»
Ο κ. Μπουλούτ αναφέρει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις «βάσεις της Αγγλίας στην Κύπρο», τα «τερτίπια» της Βασίλισσας της Βρετανίας ή κάποιους υποστηρικτές-πράκτορες των ξένων δυνάμεων στην «ΤΔΒΚ».
Τονίζοντας ότι η «η Τουρκία πήρε με αίμα των μαρτύρων την Κύπρο και θα την επιστρέψει μονάχα με αίμα... Η Κύπρος είναι πατρίδα τουρκική και έτσι θα παραμείνει», κατέληξε ο Μπουλούτ.
Με πληροφορίες από: militaire.gr 


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/763480/apeilei-me-polemo-i-toyrkia-h-kypros-einai-toyrkiki-tha-xythei-aima#ixzz4WFZxRYkP

Δεν υπάρχουν σχόλια: