Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κατεχόμενα: Οι Ε/κ αρνήθηκαν να μας βοηθήσουν σε πυρκαγιά με χημικά


Κατεχόμενα: Οι Ε/κ αρνήθηκαν να μας βοηθήσουν σε πυρκαγιά με χημικά
Λευκωσία: Ο κατοχικός “υπουργός υγείας” Φαίζ Σουτζούγλου,ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του, ότι η τ/κ πλευρά ζήτησε την βοήθεια της ε/κ πλευρά για την απομάκρυνση χημικών κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο του “κρατικού εργαστηρίου -χημείου” στο οποίο υπήρχαν χημικά και διαλυτικά που χρησιμοποιούνται για επιστημονικές αναλύσεις, και η απάντηση ήταν “δεν σας αναγνωρίζουμε”.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα σε τ/κ ιστοσελίδες, σε δηλώσεις του ο “υπουργός” σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου στο “κρατικό χημείο” στην περιοχή Κιουτσιούκ Καϊμακλί, στην κατεχόμενη Λευκωσία, ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά έδωσε αρνητική απάντηση στην έκκληση για βοήθεια από την τ/κ πλευρά.

Είπε ότι όταν ξέσπασε η πυρκαγιά και έγινε αντιληπτό ότι ξέσπασε σε χώρο που φυλάσσονται χημικές ουσίες και έπρεπε να απομακρυνθούν, κάτι το οποίο η τ/κ πλευρά δεν έχει την τεχνογνωσία να το πράξει, αποφασίστηκε να απευθυνθούν για βοήθεια στην ε/κ πλευρά.

Η απάντηση τους ήταν ότι “δεν σας αναγνωρίζουμε”, ισχυρίστηκε ο κ. Σουτζούγλου λέγοντας παράλληλα ότι η “κυβέρνηση” δεν έχει “πείρα στην απομάκρυνση και καταστροφή χημικών ουσιών οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή στο περιβάλλον και για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στην εκ πλευρά. Όταν αυτή αρνήθηκε να μας βοηθήσει τότε στραφήκαμε στο πανεπιστήμιο Γκαζί της Άγκυρας, από το οποίο μια ομάδα ήρθε” στα κατεχόμενα”, είπε.

Μετά την πυρκαγιά απευθυνθήκαμε σε διάφορα “πανεπιστήμια”, αλλά επειδή στα “πανεπιστήμια” μας δεν υπάρχει ειδική ομάδα που να μπορεί να ασχοληθεί με χημικά τότε στραφήκαμε στην ε/κ πλευρά για βοήθεια αλλά δυστυχώς η ανταπόκριση της ήταν αρνητική, είπε ο “υπουργός”.

Στις δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι, για ακόμα μια φορά, η ε/κ πλευρά έδειξε την αρνητική της στάση και ειπώθηκε ότι η βοήθεια θα πρέπει να ζητηθεί μέσω κυβερνητικών καναλιών αλλά λόγω του ότι “δεν σας αναγνωρίζουμε δεν μπορεί να γίνει αυτό”, φέρεται να απάντησε η Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του “υπουργού”.

“Εκπλαγήκαμε από την ανόητη απάντηση της ε/κ πλευράς”, είπε ο κ. Σουτζούγλου και πρόσθεσε ότι “έγινε προσπάθεια μέσω της τ/κ ένωσης γιατρών να έρθει σε επαφή με την ε/κ ένωση γιατρών”, η οποία δεν ανταποκρίθηκε θετικά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Κυβερνητική πηγή πάντως που ρωτήθηκε από το ΚΥΠΕ για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ανέφερε ότι "τέτοιο αίτημα δεν έχει εντοπιστεί να έχει υποβληθεί είτε στο Υπουργείο Υγείας είτε στην Τεχνική Επιτροπή για Θέματα Δημόσιας Υγείας".






  
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: