Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Πικρές αλήθειες για το Κυπριακό

Oι σημερινοί ηγέτες κρύβουν τους πραγματικούς στόχους τους
ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-EIDE: Για πρώτη φορά!
Ε, λοιπόν, το μόνο που ακούμε αυτές τις μέρες και μετά από τα … κατορθώματα των πηγαίνε-έλα στις ελβετικές πόλεις και θέρετρα που διοργάνωσε ο Νορβηγός τουρκόφιλος Άιντε, με τα συγκρουόμενα συμφέροντα στο Νταβός με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που ακόμα τον ανέχονται στη μεροληπτική του θέση, είναι τρεις λέξεις! ‘Για πρώτη φορά’.  Για πρώτη φορά έγινε το ένα, για πρώτη φορά το άλλο, για πρώτη φορά τα πάντα!


Μετά από 43 σχεδόν χρόνια τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, για πρώτη φορά τελικά όλοι πήραν είδηση το… Κυπριακό! Γι΄αυτό προφανώς το βρετανικό Newsnight στις 12.1.2017 μίλησε για… ‘Ελληνική Κύπρο’ και ‘Τουρκική Κύπρο’ και ρώτησε η δημοσιογράφος την τουρκοκύπρια εκπρόσωπο του ψευδοκράτους στο Λονδίνο (με τον τίτλο της παρακαλώ!)  άκουσον άκουσον ότι …  ‘η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τα εδάφη της στην Κύπρο και αν το 29% ικανοποιεί την Τουρκία’!
averof-Andros sitting
Εφόσον κυκλοφορεί τόσο πλατιά λοιπόν αυτή η φράση ‘για πρώτη φορά’  να την χρησιμοποιήσουμε και εμείς. Για πρώτη φορά λοιπόν η Κύπρος αντιμετωπίζει τους μειοδότες της τόσο φανερά. Τόσο επίσημα τόσο φιλοτουρκικά, τόσο ξενοδουλικά με τέτοια υποταγή που εξισώνεται  με εκείνη του Τσιάμπερλαιν προς Χίτλερ.  Το εξηγεί εξάλλου περίτρανα με το κύριο άρθρο της η Σημερινή 20.1.2017:
‘Η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει από ελληνικά χέρια’.  «Κινδυνεύει από τον Νίκο Αναστασιάδη, τις ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ… χάριν μιας λύσης τουρκικών προδιαγραφών, η οποία θα καταρρεύσει από τις πρώτες μέρες… Η Τουρκία σε συνεργασία με τους δυτικούς φίλους της προέβη σε συνεχείς βίαιες προσπάθειες διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επέτυχε να θέσει υπό την κυριαρχία της κυπριακό έδαφος… αποφάσισε να επενδύσει σε πολιτικά μέσα και σε ελληνοκύπριους πολιτικούς και κόμματα…».
Ορθά έγραψε η Σημερινή ότι η Τουρκία επένδυσε πάνω σε ελληνοκύπριους πολιτικούς και κόμματα.  Πάνω σ΄αυτούς ακριβώς  είχε επενδύσει και τις ελπίδες του ο τούρκος Υπ. Εξωτερικών Φατίν Ζορλού το 1957 (αφού είχε ετοιμάσει και τους  σχεδιασμούς του ο Δρ. Νιχάτ Ερίμ) όταν έλεγε στους σύμμαχους του Βρετανούς ότι με κάποια βοήθεια από τους Ελληνοκύπριους θα κατάφερναν να επιβάλουν την βρετανο-τουρκική οθωμανική διαιρετική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
sufi-dervish-dancers
Σαυτό το τσουβάλι όμως βρίσκονται και οι υπόλοιποι της λεγόμενης ειρωνικά,  αντιπολίτευσης η οποία, διασπάστηκε κιόλας.   Που αναμασούν τα ίδια και τα ίδια. Και δεν έχουν το θάρρος να βγουν  με μια φωνή και απόφαση απορρίπτοντας ρητώς και δίχως περιστροφές,  σωστά ή λανθασμένα ανύπαρκτα περιεχόμενα,  το έκτρωμα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Σαν ζαλισμένοι  ντερβίσηδες αντιδικούν δίχως νόημα και ουσία, ο ένας εδώ και ο άλλος εκεί. ΄Ολοι λαλίστατοι από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. ΄Ολοι έχουν προτάσεις, όλοι έχουν καταθέσει υπομνήματα για… να λύσουν σωστά το Κυπριακό. ΄Όλα για τον κάλαθο των αχρήστων εφόσον δεν απορρίπτουν ριζικά την ΔΔΟ από τον ‘φόβο των Ιουδαίων’.  Απλά γιατί κανένας δεν τολμά να αντιδικήσει με τους πάτρωνες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ! Και γιατί δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν, να εγκαταλείψουν και να αποδεσμευτούν  με παρρησία από τα λάθη των προηγούμενων προέδρων,  ξεκινώντας από τον Μακάριο πάνω στον οποίο επένδυσαν ένα πλασματικό άλλοθι για να καλύπτουν τα κατά συρροή λάθη τους και να συνεχίζουν…
Και όλα αυτά ενώ η Τουρκία εξελίσσεται σε μια χώρα τυραννίας και βάναυσης δικτατορίας στην περιοχή, μια πολιτική κατάσταση που ήδη εξαπλώθηκε και στα κατεχόμενα. Ακόμα προχθές έστειλε ο δικτάτορας Ερτογάν ελικόπτερο στα κατεχόμενα και άρπαξε σαν γύπας έντεκα στρατιωτικούς χωρίς να έχει είτε ιδέα είτε λόγο ο Μουσταφάς με τον ισχυρισμό ότι είναι  συνεργάτες του θρησκευτικού ηγέτη στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκουλέν,  όπως και εκατοντάδες άλλους  δημοσιογράφους, στρατιωτικούς, καθηγητές, γιατρούς, δικηγόρους και απλούς ανθρώπους  που πέταξε στις φυλακές. Και ενώ γράφονται δεκάδες άρθρα για την άνοδο της  τρομοκρατίας και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βάλε στην Τουρκία,  το τι διδάσκεται στα σχολεία π.χ.
1) «Ότι και να κάνετε, δεν θα σταματήσετε την άνοδο του τουρκικού έθνους. Ότι και να κάνετε, η νίκη θα είναι το Ισλάμ». Του  Uzay Bulut  13.1.2017,  ο οποίος προειδοποιεί για την ραγδαία ισλαμο-ποίηση της Τουρκίας. ‘Turkey’s Radical Islamization Process Accelerating  https://pjmedia.com/blog/turkeys-radical-islamization-process-accelerating/
2) «Η Τουρκία έχασε τα μυαλά της» της Zia Weise, 631 ερευνητές και καθηγητές έχασαν τις δουλειές τους και ακόμα μόλις μπήκαμε στο 2017.  http://www.politico.eu/article/turkey-failed-coup-purge-scholars-loses-its-brains/
3) Σύμβουλος Ερντογάν: Όσοι προσπαθούν να χωρίσουν την Κύπρο από την Τουρκία θα πληρώσουν – Cyprus Times  http://cyprustimes.com/2017/01/18/symvoulos-erntogan-osi-prospathoun-na-chorisoun-tin-kypro-apo-tin-tourkia-tha-plirosoun/
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Να απαιτήσουν μια  γνήσια γραμμή απελευθέρωσης από τον τούρκο κατακτητή.  Όσοι δεν συμφωνούν με όσους τρέχουν εκλιπαρώντας με μια αηδιαστική πολιτική κατευνασμού να τον δικαιολογούν και να τον προστατεύουν ουσιαστικά δίχως καμία αντίδραση ή διαμαρτυρία για την  κάθε αλαζονική του δήλωση, απαίτηση και κάθε του εκβιασμό ας μην περιορίζονται σε αντιπολιτευτικούς αλαλαγμούς  που δεν πάνε πουθενά πέραν από τα μικρόφωνα των ΜΜΕ στην Κύπρο. Ολοκληρώνοντας το κύριο άρθρο της η Σημερινή έγραψε:
«Η Κυπριακή Δημοκρατία άντεξε Αρμαγεδδώνες. Απέτυχαν να την διαλύσουν Τουρκία, ελληνική χούντα, δύο πραξικοπήματα, μία εισβολή, αγγλοαμερικανικές συνωμοσίες. Σήμερα κινδυνεύει από τους διαχειριζομένους την τύχη της και από όσους ενώ έδωσαν όρκο να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της, ετοιμάζονται να την διαλύσουν και να καταστήσουν την Τουρκία νόμιμο επικυρίαρχο.
Αυτή είναι η αλήθεια και τα άλλα όλα είναι προπετάσματα καπνού, πίσω από τα οποία προσπαθούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς στόχους τους οι σημερινοί ηγέτες…»
Ορθά επεσήμανε η Σημερινή. Ο κατευνασμός του αιμοσταγούς εισβολέα και κατακτητή από τα θύματά του ‘’για πρώτη φορά’ κορυφώθηκε τόσο ξετσίπωτα σήμερα.  Φθάνοντας στο σημείο του ‘συνδρόμου της Βρισηίδας’ (Λάζαρος Μαύρος  17 και 18.1.2017 Σημερινή). Αν και είχε ξεκινήσει από πολύ πιο νωρίς. Από τον  Ιούλιο του 1974… Θα τα πούμε πιο ξεκάθαρα σύντομα.
Φανούλα Αργυρού
http://www.greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-50-12/2010-02-21-15-39-14/2010-02-21-16-57-03/49196-pikres-alitheies-gia-to-kipriako

Δεν υπάρχουν σχόλια: