Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ενεργειακά θέματα στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη-Νετανιάχου


Φωτογραφία: Eurokinissi/Χρίστος Αβραμίδης
Την πέμπτη συνάντηση τους μέσα σε ένα χρόνο είχαν απόψεστα Ιεροσόλυμα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ενέργεια, η ασφάλεια, οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, η συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας και οι περιφερειακές εξελίξεις.


Σε δηλώσεις πριν από τη συνάντηση, ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι η Κύπρος και το Ισραήλ «μοιράζονται κοινές προκλήσεις, αλλά και κοινές ευκαιρίες» στη συνεργασία για την ασφάλεια, στο φυσικό αέριο, στην αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων, στο εμπόριο, στον τουρισμό και άλλους τομείς.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε: «Είμαστε αξιόπιστοι εταίροι που συμμεριζόμαστε τις ίδιες απόψεις σε μια ευρεία ατζέντα θεμάτων από την ενέργεια στην ασφάλεια με έναν πολύ ειλικρινή και ανοικτό πολιτικό διάλογο».
Θέμα των συνομιλιών ήταν, επίσης, και η προετοιμασία της τρίτης συνάντησης κορυφής Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος, η οποία θα γίνει αργότερα φέτος στα Ιεροσόλυμα.
Σημειώνεται ότι ο  Κύπριος πρόεδρος συνοδεύεται  από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.


Πηγή: Ενεργειακά θέματα στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη-Νετανιάχου | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/279951/energeiaka-themata-sto-epikentro-tis-synantisis-anastasiadi-netaniahoy#ixzz4FMT8oArE

Δεν υπάρχουν σχόλια: