Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Τα Wikileaks ''καίνε'' την προσπάθεια επαναπροσέγγισης Ισραήλ και Τουρκίας;


Αποκαλύψεις σχετικά με την παροχή πληροφοριών από τοΠροεδρικό γραφείο της Τουρκίας προς τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες για το πώς θα καμουφλάρουν τις ρουκέτες τους ώστε να μην τις εντοπίζει η ισραηλινή Αεροπορία, ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας από το Wikileaks.
 
Tα σχετικά mail δημοσιεύθηκαν μετά το πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία και περιγράφουν τη λεγόμενη Τουρκική «πυραυλική τακτική στην Παλαιστίνη».
Στα mail μεταξύ άλλων τονίζεται το πως οι τρομοκράτες θα πρέπει να καλύπτουν τις ρουκέτες σε χαλιά, τρεις φορές και μετά να τις καλύπτουν ανάμεσα σε υαλοπίνακες με σκοπό την απορρόφηση του ηλεκτρομαγνητικού ίχνους και του ήχου της ρουκέτας ώστε να μην εντοπίζονται από την IAF ενώ σε άλλο mail τονίζεται το πως οι ρουκέτες πρέπει να βάφονται γαλάζιες ή γκρίζες για να μην εντοπίζονται εύκολα.
Οι ημερομηνίες των mail έχουν εξαιρετική σημασία καθώς φέρουν ημερομηνίες του Αυγούστου του 2014 όπου το Ισραήλ θρήνησε αρκετούς νεκρούς από βροχή ρουκετών.


Ενδιαφέρον έχει ότι η αποκάλυψη έρχεται ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία επαναπροσέγγισης Ισραήλ και Τουρκίας με έναν από του όρους να είναι η Τουρκία να σταματήσει να παρέχει κάλυψη και υποστήριξη στην ηγεσία της Χαμάς όπως έκανε μέχρι πρότινος.
http://www.defencenews.gr/diethneis-sxeseis/4108-ta-wikileaks-kaine-tin-prospatheia-epanaproseggisis-israil-kai-tourkias

Δεν υπάρχουν σχόλια: